Ga naar hoofdinhoud

Ultradunne draad Mitsubishi PX 05 geeft CVT hoge nauwkeurigheid (met film)

Met de aanschaf van de PX 05 van Mitsubishi Electric is
CVT volgens eigen zeggen de eerste toeleverancier in ons land die kan
draadvonken met een draad van 0,03 mm. ”Als je je wilt onderscheiden dan zul je
extra mogelijkheden en extra nauwkeurigheid moeten bieden”, aldus directeur
Albert van Heugten van Controlled Vonk Technologie (CVT) in Hoogeloon.

Bij het draadvonken is de dikte van de draad bepalend voor de radius van hoeken en de fijnheid van de contouren die tot de mogelijkheden behoren. In een tijd dat de focus heel sterk is gericht op miniaturisatie is dat van doorslaggevend belang. “Het maakt een gigantisch verschil”, zegt Van Heugten wanneer hij de mogelijkheden van de amper zichtbare 0,03 mm draad op de PX 05 vergelijkt met de gangbare 0,25 mm draad op zijn oudere machines.
 
Een consequentie van de dunne draad is wel dat het toegepast vermogen beperkt is om doorbranden te voorkomen en de maximale producthoogte blijft (bij de 0,03 mm draad) om die reden beperkt tot 5 mm. De keuze viel op Mitsubishi Electric omdat het bedrijf in dezelfde transactie ook een PA 20 draadvonkmachine tegen aantrekkelijke condities kon leveren. De PA 20, geschikt voor draaddiameters vanaf 0,07 mm, is met een verspanend vermogen van 500 mm3 meer geschikt voor het echte productiewerk. Mitsubishi Electric, in ons land vertegenwoordigd door Eneco in Malden, is op het gebied van draadvonken een rijzende ster in ons land, volgens Van Heugten.
 
In Metaal Magazine van 26 oktober a.s. beschrijven we de Mitsubishi PX 05 van Controlled Vonk Technologie meer uitgebreid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven