Ga naar hoofdinhoud

Ultra-precisie kantbanken met hoogste efficiency

Aan kantbanken stellen de gebruikers steeds hogere eisen qua productiviteit, precisie en last but not least een zuinig energieverbruik. Kleinere productseries met steeds complexere hoekprofielen moeten tegen zo laag mogelijke kosten worden gerealiseerd. Kantbanken worden steeds geavanceerder met snellere insteltijden en een hogere graad van automatsering. In deze high-end range bestaan gelukkig zeer goede gebruikte machines.

De aanschaf van een nieuwe moderne kantbank is tegenwoordig bepaald geen sinecure. Met een gebrek aan kostbare en dure grondstoffen en personeelstekorten bij machinefabrikanten loopt de levertijd van een nieuw exemplaar sterk op. Die wachttijd heeft u niet, want uw opdrachtgever zit te springen om uw producten. Mach4Metal biedt een reeks van nog jonge, geautomatiseerde CNC-kantbanken die heel goed in staat zijn om te voldoen aan uw wensen: een hoge productiviteit met snelle insteltijden, verwisselbare programma’s en een hoogprecisie-bewerking door een machine met een laag energieverbruik.

Ultra-precies resultaat

De ontwikkeling van de servo-hydraulisch aangedreven kantbank in de jaren negentig van de vorige eeuw was een baanbrekende technologie in dit type machine. Het zorgde voor een stiller en gelijkmatiger kantproces; door het samenspel van de servomotoren en hydraulische componenten wordt een optimaal resultaat bereikt. Door de aanwezigheid van een geïntegreerd bombersysteem is ultraprecisie in alle fasen van het kantproces mogelijk geworden. Mach4Metal biedt dit soort high-end kantbanken van diverse merken met grote regelmaat aan.

Naast een high-tech aansturing heeft de kantbank een ontwikkeling ondergaan in de elektronische besturing. Snel verwisselbare programma’s worden bediend via touchscreens die ergonomisch zijn vormgegeven om de gebruiker optimaal te laten presteren.

Daarnaast zijn de kantbanken van de moderne generatie zeer flexibel inzetbaar voor lichter en zwaarder plaatwerk door hun modulaire mogelijkheden.

Mach4Metal adviseert u een kantbank die bij uw afzetmarkt en uw werkzaamheden past. De online aangeboden machines zijn uiteraard ook in de loods in het Gelderse Babberich te bewonderen en kunnen op aanvraag gedemonstreerd worden door de medewerkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven