Uitstel van betaling voor hoonfabrikant Gehring • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Uitstel van betaling voor hoonfabrikant Gehring

De Gehring-bedrijven hebben in Duitsland uitstel van betaling aangevraagd. Het gaat bij Gehring Gesellschaften om de activiteiten die hoonmachines produceren met locaties in Ostfildern, Naumberg en Wernigerode en 624 medewerkers. Het management gaat nu voor de bedrijfsactiviteiten samen met de curator een herpositionering voor de toekomst ontwikkelen.

De Gehring Gruppe heeft de afgelopen jaren te maken gehad met de transformatie in de automobielindustrie. Dit ging ten koste van productietechnologie voor conventionele verbrandingsmotoren. Daar bovenop kwamen drastische economische gevolgen door de Covid-19-pandemie.

E-mobiliteit zorgde ervoor dat het bedrijf al eerder genoodzaakt was om bij te sturen en nieuwe activiteiten te starten. Het ging daarbij om de ontwikkeling en introductie van nieuwe producten en diensten, met name op het gebied van e-mobiliteit, lasertechnologie en digitalisering.

De Gehring Gruppe biedt als geheel productieoplossingen voor conventionele en geëlektrificeerde aandrijvingen.

Hoontechnologie

Op het gebied van fijnbewerking heeft het bedrijf al meer dan 90 jaar vorm gegeven aan de ontwikkeling van de hoontechnologie. Ook biedt het de autosector laseropruwen, coaten en honen.

De Duitse voorlopige insolventieprocedure maakt dat de bedrijfsactiviteiten zonder beperkingen kan worden voortgezet en dat de leveringscapaciteit volledig beschikbaar blijft voor bestaande en nieuwe orders. Ook zijn de lonen en salarissen veiliggesteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven