Uitslag VakkanjerWedstrijden 2010 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Uitslag VakkanjerWedstrijden 2010

De Jaarbeurs Utrecht was voirge week het toneel van de teamfinale van de VakkanjerWedstrijden. Eerder, in februari, deden de 64 finalisten al mee aan de individuele eindstrijd op de RDM Campus in Rotterdam. Daar streden zij in wedstrijdvakken als CAD-tekenen, machinebankwerken, lassen en CNC-frezen . De prijsuitreiking voor beide finales was vrijdag in Utrecht.

De VakkanjerWedstrijden zijn beroepenwedstrijden voor aanstormende talenten in de metaal en elektro, afkomstig van roc’s en bedrijven. De winnaars kunnen zich mogelijk kwalificeren voor de WorldSkills 2011, volgend jaar oktober in Londen. Voor de uitslag zie de bijlage:

Bedrijf in het klein

In Utrecht ontwierpen en bouwden de Vakkanjers vorige week in teamverband een apparaat dat energie opwekt uit de golven op zee. De teams functioneren als een bedrijf in het klein: de verschillende disciplines moesten samen tot de optimale oplossing voor de wedstrijdopdracht zien te komen. Naast de behaalde energiewaarden wegen ook factoren als budgetbewaking, materiaalkeuze en samenwerking mee in de jurering. De teamfinale werd gewonnen door team Pirates of the Green Oceans.

Vakkanjers 2010

Het winnende achttal in de teamfinale VakkanjerWedstrijden 2010. Van links naar rechts staand: Mart Franssen, Sebastiaan Terlouw, Kees van Oosten, Robin van Wijngaarden, Wilco Schotsman en Tom Wesstein. Zittend van links naar rechts: Elise Kortekaas en Jurrie Abresch  (foto’s: Bureau Top/DigiDaan)

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven