Ubroek kottert modulair met Wohlhaupter • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Ubroek kottert modulair met Wohlhaupter

Ubroek in Venlo heeft een voorkeur voor het grotere kotter- en draaiwerk. Boorgaten met een diameter van een meter of nog wat meer zijn er dan ook geen uitzondering. Bij Ubroek is bij het kotteren en frezen daarom gekozen voor de modulaire gereedschapsystemen van Wohlhaupter.

Productiechef John Teelen van Ubroek. ”Het ontbreekt vaak aan de tijd om een speciaalgereedschap te bestellen, dus het is essentieel dat je zelf met de beschikbare hulpstukken het gewenste gereedschap samen kunt stellen.” 

 

Modulair

“Flexibiliteit, daar staat of valt dus alles mee voor ons”, stelt Theelen vast en de modulaire gereedschapsystemen van Wohlhaupter komen tegemoet aan die randvoorwaarde. Of zoals sales engineer Jan van Breugel van Laagland het formuleert: “Door het uitwisselen van componenten kan een gereedschap geschikt worden gemaakt voor allerlei wisselende bewerkingssituaties.”

 

Wohlhaupter

Laagland in Dordrecht brengt de gereedschapsystemen van Wohlhaupter in ons land op de markt (foto’s: Wohlhaupter)

 

Van 3 mm tot 3255 mm

Met het gereedschap en de basishouder kan met behulp van verleng- en/of reduceerstukken elke gewenste gereedschaplengte worden gerealiseerd. Diezelfde flexibiliteit geldt ook in de breedte: dankzij brugstukken in allerlei lengtes, waarop de (twee) sledes worden gemonteerd met daarin de gereedschappen, kan elke gewenste diameter worden gerealiseerd. Bij Ubroek gaat dat tot diameters van ongeveer 1000 mm, maar Van Breugel noemt voorbeelden waarbij wel gaten van 3000 mm worden geboord. De image-video aan het einde van dit bericht geeft een overzicht van de mogelijkheden van Wohlhaupter gereedschappen.

 

In een komend nummer van Metaal Magazine in een toepassingsreportage meer informatie over de Wohlhaupter gereedschappen waarmee Ubroek verspaant. Hier meer informatie over een aanbieding voor een abonnement op Metaal Magazine.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven