Nieuws

Twente wil High Tech Academy

(Eerder hightech event bij Heracles. Foto uit video van Ontdek Hightech Almelo)

Om toekomstbestendig talent in Twente te werven én te behouden, denken partijen aan een High Tech Academy. Vier Almelose hightechbedrijven, ROC van Twente, Heracles Almelo en de gemeente Almelo tekenen hiervoor een intentieverklaring. Samen onderzoeken ze de mogelijkheden tot het opzetten van een High Tech Academy; als uitdagend leerwerktraject voor studenten met interesse in techniek.

De hightechindustrie groeit snel in Almelo, evenals het aantal vacatures voor kwalitatief technisch personeel. Ervaren krachten stromen uit, terwijl het aantal jongeren dat een technische studie kiest ontoereikend is.

High Tech Academy

Om te voorkomen dat bedrijven onvoldoende personeel kunnen aantrekken, slaan gemeente Almelo, ROC van Twente, Heracles Almelo, VDL ETG Almelo, Urenco, Enrichment Technology Nederland en Benchmark Electronics de handen ineen.

Het idee voor de High Tech Academy vindt zijn oorsprong in de Innovatiebox van Heracles Almelo. Hier zoeken bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen de verbinding rondom innovatievragen.

Ook sportief programma

De High Tech Academy wil studenten enthousiast maken voor de techniek met meer dan alleen een opleiding. Naast het onderwijs bij ROC van Twente doet de student ervaring op bij een regionale bedrijf. Heracles Almelo biedt daarbovenop een sportief programma aan, om ook lichamelijk vitaal te blijven.

Bijzonder is de extra aandacht voor de zachte vaardigheden, zoals communicatie en analyserend vermogen. Belangrijke skills om te kunnen functioneren in werkveld dat constant in beweging is, stellen de partijen. 

‘Innovatief Almelo’

Gemeente Almelo brengt hightech op verschillende manieren onder de aandacht. Zo steunen zij ‘Ontdek Hightech Almelo’, een krachtenbundeling van 12 Almelose hightechbedrijven. Het initiatief brengt scholieren en studenten van alle leeftijden en niveaus in contact met techniek.

Meer deelnemers welkom

De High Tech Academy is een initiatief van onderwijs, overheid, sport en bedrijfsleven, hoofdzakelijk gevestigd in Almelo. De impact van de Academy is regionaal mogelijk nog groter. Daarom nodigen de initiatiefnemers andere Twentse bedrijven van harte uit om zich bij de High Tech Academy aan te sluiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven