Tweede Röders voor gereedschapmakerij Sobinco • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Tweede Röders voor gereedschapmakerij Sobinco

Christophe Vanhouteghem volgt het bewerkingsproces op de RXP500 machines. Naast de snelheid roemt hij met name de nauwkeurigheid en hoge afwerkingsgraad (foto: Jan Oonk)

Bij de gereedschapmakerij van Sobinco in Zulte (B) is het afgelopen jaar een tweede RXP500 bewerkingscentrum van Röders Tec in gebruik genomen. Met name de combinatie van nauwkeurigheid en snelheid bij de bewerking van geharde metalen was doorslaggevend.

CAM-programmeur Christophe Vanhouteghem van Sobinco vertelt hoe hij enige jaren geleden met een testblok uit gehard metaal naar diverse leveranciers van HSC-machines toog, om het daar te laten frezen volgens het bewerkingsprogramma dat hij had ontwikkeld.  De RXP van Röders Tec (in de Benelux vertegenwoordigd door Dymato in Veenendaal) kwam  als beste uit de bus. Vandaar dat de keuze destijds viel op de RXP500 van Röders, die sinds kort gezelschap heeft gekregen van een tweede identieke machine. Want vanwege de hoge nauwkeurigheid is een groot deel van het zinkvonkwerk inmiddels overgenomen door de RXP500.

In een komend nummer van Metaal Magazine meer informatie over Sobinco en de twee machines van Röders. Wilt u dat niet missen? Neem dan nu een abonnement op Metaal Magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven