Twee wereldprimeurs bij DMG Mori • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Twee wereldprimeurs bij DMG Mori

DMG Mori heeft verklapt later deze maand tijdens het open huis met 2 wereldprimeurs te komen, namelijk de DMP 70 en de Lasertec 125 Shape. De huisshow wordt gehouden op 7.500 m2 bij Deckel Maho in het Zuid-Duitse Pfronten.

Bewerkingscentrum DMP 70 is met zijn relatief compacte afmetingen (maximaal 4,7 m2) geschikt voor complexe werkstukken tot 400 kilo.

De machine kan 5-assig simultaan bewerken met een direct drive tafel tot 100 kg en een bereik (XxYxZ) van 700x420x380 mm. Dit gebeurt dynamisch met ijlgangen tot 60 m/min en een versnelling tot 2g. Het gereedschapsmagazijn heeft ruimte voor maximaal 25 gereedschappen en de gereedschapswissel is mogelijk in 1,5 sec (spaan tot spaan).

DMP 70.

De DMP 70 heeft een gietijzeren machinebed uit één stuk en een geoptimaliseerd koelsysteem. Op het open huis zal dit bewerkingscentrum verbonden zijn met automatisering in de vorm van een WH 3 Cell, voor de handling van de werkstukken (totale footprint van maximaal 7,9 m2). Te zien in hal C.

Lasertec 125 Shape

De Lasertec 125 Shape (te zien in de showroom) is bedoeld voor lasertexturing en –ablatie van grotere onderdelen (1250 × 700 mm en 2000 kg). Met een kwaliteit van de textuur die evenals de processnelheid behouden blijft, kan de doorlooptijd van 3D-laseropbouw met 69% worden verkort, stelt DMG Mori.

Lasertec 125.

Als optie is een hogesnelheid Z-shifter modus beschikbaar voor snelheden van de laserkop in de Z-as tot 4 m/s (in plaats van de standaard 1,5 m/s).

Automatisering

Als automatisering wordt verder handlingsysteem Robo2Go gedemonstreerd. Een DMU 85 monoBlock zal worden getoond, voorzien van de nieuwe PH 400. Dit is een palletautomatiseringssysteem voor het beladen van grote werkstukken tot 800 kg voor DMU-machines.

Geïntegreerde digitalisering

Verder is er een demonstratie van geïntegreerde digitalisering. Zo is de productie van de DMG Mori productielocaties in Pleszew en Seebach live te volgen en worden er diverse integrale oplossingen getoond van machine en automatisering.

XXL Center

In het XXL Center is live een DMU 600 P met dubbele tafel in actie te zien. De ruimte is volledig airconditioned (+/- 1˚C) en is, aldus het bedrijf, de modernste omgeving voor grote machines met hoge precisie.

In totaal zijn er een 70-tal machines te zien, waarvan 20 met automatisering en oplossingen die samenhangen met de voor het bedrijf belangrijke thema’s: digitalisering, automatisering en additive manufacturing.

De Open House is van 22 tot en met 26 januari in het Zuid-Duitse Pfronten.
Aanmelden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven