Twee Toyoda centra voor Comatech • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Twee Toyoda centra voor Comatech

In het voorjaar 2012 werd Comatech Machinefabriek in Cuijk overgenomen door voormalig directeur Gerard Spierings. Het bedrijf zit volop in de lift en investeerde onlangs in twee vierassige frees-bewerkingscentra, de FV1365 en de FV1165 van het merk Toyoda.

Gerard Spierings: “Sinds de overname is het allemaal zeer voorspoedig verlopen. Ik had eigenlijk ook niet anders verwacht. Comatech draaide tot 2012 al goed. Naast onze grote freesbanken, zoals bijvoorbeeld de Juaristi freesmachine (6.000 mm  x 2.500 mm) die we een paar jaar geleden al hadden aangeschaft, ontstond er steeds meer de behoefte aan nauwkeurige kleinere frees-bewerkingsmogelijkheden”.

 

Directeur Gerard Spierings (links) en operator Martijn Smits voor de twee nieuwe Toyoda freesbewerkingscentra van het type FV 1165 en FV 1365

Directeur Gerard Spierings (links) en operator Martijn Smits voor de twee nieuwe Toyoda freesbewerkingscentra van het type FV 1165 en FV 1365 (foto’s: Jac Hansen/Comatech) 

 

Grootfrezen

Om de afdeling grootfrezen te ontlasten en om een breder productenpakket met hogere nauwkeurigheid aan de markt te kunnen aanbieden, hebben gekozen voor de wat grotere ‘kleine’ vierassige bewerkingscentra van Toyoda; één van het type FV1165 (1100 x 650 mm) en één van het type FV1365  (1300 x 650 mm). Deze machines met een maximaal toerental van 8.000 omw/min worden in Taiwan gemaakt onder supervisie van het Japanse bedrijf Toyoda. Het zijn BT 40 machines met een hoog koppel tot 470 Nm in de lage gearing”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven