Twee Star langdraaimachines voor Marvo • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Twee Star langdraaimachines voor Marvo

De SW 20 langdraaier van Star (foto's: Star/Oude Reimer)

Recentelijk zijn bij Marvo Technologies  in Tilburg twee nieuwe CNC- precisielangdraaimachines van Star in gebruik genomen. Voor het seriematig precisiedraaien zijn beide machines een aanvulling voor het bestaande machinepark.

De Star SW12RII en SW20 zijn beide nieuw op de markt. Beide machines zijn uitgevoerd met geïntegreerde hogedrukkoeling. De elf-assige  Star SW 20 is het mogelijk om met de twee lineaire assen, simultane draai- en freesbewerkingen uit te voeren. Met een doorlaat van 20 mm en de nieuwste Fanuc 31i-B5 besturing zijn nog kortere bewerkingstijden te realiseren. Voor de bewerkingen op de tegenspil heeft de machine twaalf gereedschap posities, waarvan zes aangedreven. Zowel de hoofd- als tegenspil hebben een toerental van 10.000 toeren per minuut.

Star SW-12RII

De nieuwe compacte en tien-assige Star SW 12 RII kan omgebouwd worden tot kortdraaier. Dit heeft het voordeel dat bij korte producten de eisen aan het uitgangsmateriaal minder kritisch hoeven te zijn. De hoofd- en tegenspillen hebben beide een toerental van 15.000 toeren per minuut. Zie ook de video hieronder. In ons land brengt Oude Reimer uit Hilversum de machines van Star op de markt. Abonnees van Metaal Magazine kunnen hier een reportage lezen over het bezoek dat wij dit voorjaar gebracht hebben aan Star in Duitsland. 

 

De bewerkingsruimte van de Star SW 20
De bewerkingsruimte van de Star SW 20

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven