Twee-spindel CNC-draaibank Okuma • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Twee-spindel CNC-draaibank Okuma

Okuma twee-spindel slimme CNC-draaibank.

Okuma breidt haar lijn slimme machines uit met de CNC-draaibank 2SP-2500H. De twee spindels (frontfacing) zorgen volgens het bedrijf voor een hogere productiviteit en een grotere betrouwbaarheid bij massaproductie, vooral bij auto-onderdelen.

De compacte machine heeft een geringe vloeroppervlakte en integreert twee draaibanken in één met een standaardlader voor continu voor- en achterwerk.

De nieuwste aanvulling in de Okuma’s 2SP-H-serie twee-spindels CNC draaibanken is ontworpen om een consistente kwaliteit te leveren in de massaproductie, en de proces-intensieve bewerking en automatiseren verhogen de efficiency. De draaibank zorgt voor stabiele, onbemande productie via langlopende lijnen door middel van een high-speed loader. Door het specifieke ontwerp van de machine kan de loader de 2 SP-2500H voeden, ongeacht de positie van de roterende gereedschapsrevolver. Aangezien het niet nodig is om de roterende revolver terug te trekken, worden de werkstuktransporten en de omsteltijden sterk verminderd.

Grote draaidiameter

Met 5.000 min-1 geeft de draaiende spindel de grootste snelheid in zijn klasse, meldt het bedrijf. De 2SP-2500H biedt een geringe vloeroppervlakte met de kleinste machinebreedte in zijn klasse van 2.200 mm. Ondanks zijn compacte afmetingen heeft de machine een maximale draaidiameter van 250 mm.

De 2SP-2500H is 20% sneller dan eerdere modellen. Met een maximale spindelsnelheid van 6.000 min-1 en een dubbele maximale motoruitgang van 7,1kW zijn de frezen van de machine gelijk aan die van een klein bewerkingscentrum. Andere toepassingen zijn onder meer krachtig frontfacing frezen, boren en tappen.

De Intelligente Technology applicatie Therm-Friendly Concept minimaliseert de thermische vervorming en zorgt voor een goede nauwkeurigheid. Een Tool Life Forecaster voorspelt de resterende tijd voordat vervanging van gereedschap nodig is en voorkomt breuk van het snijvlak. Hierdoor worden de kosten verminderd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven