Twee Mikron HPM 600 U HD voor FN Herstal • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Twee Mikron HPM 600 U HD voor FN Herstal

FN Herstal heeft besloten om te investeren in twee AgieCharmilles Mikron HPM 600 U HD bewerkingscentra. Dit als onderdeel van een groter project waarbij meerdere machines van AgieCharmilles Mikron geleverd gaan worden. De machines gaan in het midden van dit jaar in bedrijf.

Fabrique Nationale de Herstal (FN) is een bekende producent van vuurwapens. Het hoofdkwartier bevindt zich in Herstal (België). De twee nieuwe bewerkingscentra zijn voorzien van een gereed schapwisselaar met 115 gereedschappen met ID-chip.

 

gf

Spindeltoerental van de GF AgieCharmilles Mikron HPM 600 U HD bewerkingscentra gaat 20.000 omw/min, vermogen 40 kW en 84 Nm bij 4450 omw/min en de voeding over X, Y en Z bedraagt maximaal 60 m/min (foto’s: GF AgieCharmilles en Reinold Tomberg. GF Agie Charmilles is in ons land gevestigd in Lomm)

 

Palletwisselaar

Een geïntegreerde palletwisselaar wisselt pallets aan de achterzijde van de machine door de portaal. De  palletwisselaar is tweevoudig. De machines worden bij FN Herstal opgenomen in een automatiseringslijn. De video bij dit bericht toont een grotere HPM machine van GF AgieCharmilles bij het frezen van een impeller:

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven