Twee metaalbeurzen in Antwerp Expo • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Twee metaalbeurzen in Antwerp Expo

De vierjaarlijkse vakbeurs Welding Week vindt plaats van 18 tot en met 21 oktober in de Antwerp Expo. Gelijktijdig met dit belangrijke lasevent van de Benelux wordt opnieuw een vakbeurs voor industriële toelevering georganiseerd. Metal & Plastic Subcontracting 2011 wordt gehouden op 20 en 21 oktober.

Met meer dan 11.000 verwachte bezoekers is de Welding Week nog steeds een succesvolle industriële vakbeurs in België. Momenteel wordt de sector gekenmerkt door een steeds belangrijker wordende graad van automatisering. Robots die verschillende taken uit het lasproces uitvoeren zijn niet meer weg te denken. Naast de focus op de automatiseringstechnieken, zal er op de beurs bijkomend aandacht besteed worden aan de veiligheidsvereisten waaraan deze systemen dienen te voldoen.Een totaal ander aandachtspunt vormen de moderne verbindingstechnieken die op de beurs en tijdens informatieve presentaties ook aangehaald zullen worden. Koudlassen, laserlassen, lijmen, krijgen allemaal hun plaats binnen het programma.

 

Weldingweek355

Automatisering wordt steeds belangrijker in de laswereld (foto: Bart Vercammen)

 

Subcontracting

Op het vlak van productontwikkeling binnen de markt van toeleveranciers kan er tegenwoordig niet meer gekeken worden naast de mogelijkheden die additive manufacturing kan bieden. België levert hierin trouwens enkele belangrijke spelers op wereldvlak. Samen met meerdere federaties en verenigingen wordt er nog heel wat bijkomend onderzoek verricht naar deze moderne productiemethode, die de toekomst inluidt van een hele reeks nieuwe mogelijke toepassingen. Metal & Plastic Subcontracting presenteert samen met enkele partners deze technologie op de beurs.

Een andere tendens die niet meer te stoppen lijkt, en ook op de beurs gepresenteerd wordt, is de toepassing van nanotechnologie binnen de toelevering. Vooral het gebruik van nanocoatings en nanocomposieten kan op meer en meer belangstelling rekenen binnen de sector.

 

Praktisch

Beide beurzen kunnen gratis bezocht worden. Meer info over deze vakbeurzen kan gevonden worden via de websites van organisator easyFairs, www.easyfairs.com/subcon-be en www.welding.be. Om deel te nemen als exposant kan u zich nog steeds aanmelden via deze sites, of mailen naar steven.duytschaever@easyfairs.com

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven