Twee Eima vijfassers voor Van Leeuwen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Twee Eima vijfassers voor Van Leeuwen

Bij Van Leeuwen Modelmakerij in Zaltbommel draait het vooral om de bewerking van hout, aluminium en kunststoffen. In de vijfassige Gamma T linear van Eima vond directeur Frank van Leeuwen een bewerkingscentrum dat daarbij een ideaal compromis biedt tussen verspanend vermogen en nauwkeurigheid.

“De klassieke houtbewerkingsmachines bieden onvoldoende verspanend vermogen en stabiliteit bij de bewerking van aluminium”, zo vat Van Leeuwen het probleem samen waar hij als modellenbouwer tegen aanliep. “Terwijl de gangbare metaalbewerkingsmachines een overbodige overkill betekenen bij de bewerking van hout en kunststoffen en dus onnodig duur uitvallen.” Op zijn zoektocht naar een werkbaar compromis kwam Van Leeuwen in 2005 terecht bij Eima, die een mooie tussenoplossing kon bieden.

 

De width=

De jongste van de twee Gamma T linear bewerkingscentra van Eima in bedrijf bij Van Leeuwen Modelmakerij (foto’s: Jan Oonk)


Twee vijfassers

Deze eerste machine (van het type Sigma) is bij een brand in 2010 verloren gegaan, maar inmiddels staan er weer twee vijfassige portaalbewerkingscentra van Eima, beide van het type Gamma T linear. De jongste daarvan is in juni 2012 in bedrijf genomen. Dit ter illustratie dat de machines volledig voldoen aan de eisen en verwachtingen van Van Leeuwen.

 

 Dankzij width =

Dankzij de draaikantelkop, hier met meettaster, kan de machine uitstekend uit de voeten bij de bewerking van complexe 3D structuren en vrije vormen


Klantspecifiek

Servicemanager Martin Ottensmeyer van Eima Nord: “Als speciaalmachinebouwer zoeken we naar een optimale afstemming tussen wat de klant moet kunnen en de constructie van de machine. We zijn in staat om de machines volledig klantspecifiek aan te passen en toe te snijden op een bepaalde toepassing.” Dat beperkt zich niet alleen tot zaken als afmeting, toerentallen, vermogens, draaimomenten en besturing, maar strekt zich ook uit tot het type aandrijving, de spanenafvoer en gereedschapwisselaars.

 

In een komend nummer van Metaal Magazine meer over de twee Eima vijfassers van Van Leeuwen. De onderstaande video toont een Gamma T van Eima in actie:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven