Twee belangrijke congressen op EMO • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Twee belangrijke congressen op EMO

Nieuwe productietechnieken binnen de luchtvaartindustrie en duurzaamheid bij bewerkingsmachines zijn de thema’s van de twee grote congressen die deze week tijdens de EMO Hannover 2011 gehouden worden. Volgens de beursorganisatie VDW zijn dit ook onderwerpen die actueel zijn binnen de Duitse machinebouw. Het energieverbruik van metaalbewerkingsmachines is tegenwoordig zelfs een (ver)koopargument.

Tijdens de internationale EMO-persconferentie, die begin juli in Varel in Noord Duitsland plaatsvond, sprak onder meer Dieter Nau van Mercedes-Benz. “Wij kunnen wel auto’s bouwen met start-stop systemen, maar een vergelijkbaar systeem in metaalbewerkingsmachines wordt niet standaard meegeleverd of is nog niet eens leverbaar.” Het congres over duurzaamheid, onder de naam ‘Nachhaltige Produktion’ vindt vandaag en morgen plaats (20 en 21 september) in zaal 1 van het Convention Center op het beursterrein in Hannover.

 

Titaan width =

Een verspaand titaan werkstuk voor toepassing in de aerospace (foto: MMS Online)

 

Lucht en ruimtevaart

Het tweede congres tijdens de EMO gaat over ‘Nieuwe productietechnieken in de lucht- en ruimtevaart’. Dit congres wordt gehouden komende donderdag en vrijdag (22 en 23 september) verdeeld over een viertal sessies in zaal 1 van het Convention Center in Hannover. De focus tijdens dit congres ligt op het maken en bewerken van vezelversterkte kunststoffen- en metalen componenten voor de luchtvaart. Naast compleetbewerking is er ook aandacht voor automatisering, planning en de productflow van componenten binnen de bedrijven.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven