Tuwi neemt Matrix Tools over • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Tuwi neemt Matrix Tools over

Tuwi heeft Matrix Tools overgenomen. Dit bedrijf uit Aalten is het exclusieve verkoopkanaal in de Benelux van het Italiaanse Matrix SrL en aanspreekpunt van het Italiaanse Salvagnini in Nederland. Met de overname biedt Tuwi nu dus ook het assortiment van Salvagnini: kantbanken met automatisch gereedschapswisselsysteem, fiberlasers met sorteersysteem, ponsmachines en ponslasers en de panelbender.

Matrix SrL ontwikkelt en produceert gereedschappen voor het ponsen en vervormen van platen. Sinds de intensieve samenwerking tussen Matrix en high-end machineleverancier Salvagnini Italia S.p.A. is Matrix Tools B.V. ook het aanspreekpunt voor Salvagnini in Nederland.

Tuwi Nederland heeft in overleg met Matrix Srl. en Salvagnini Italia S.p.A. besloten om Matrix Tools B.V. inclusief medewerkers in zijn geheel over te nemen en alle verkoopactiviteiten te integreren binnen TUWI Nederland.

Noodzakelijke uitbreiding

Matrix Tools heeft een groot marktaandeel in de levering van gereedschappen voor alle merken ponsnibbelmachines.

De naamsbekendheid en belangstelling in Nederland voor de plaatbewerkingsmachines, automatiserings- en softwareoplossingen van Salvagnini heeft Matrix Tools positief verrast.

Voor de noodzakelijke uitbreiding heeft het bedrijf daarom een samenwerking gezocht met het professionele verkoopteam van Tuwi Nederland.

Automatisering op basis Industrie 4.0

Tuwi Nederland is importeur van metaalbewerkingsmachines in Nederland.

Hoewel het bedrijf een brede range plaatbewerkingsmachines levert, heeft het al langer de ambitie om ook oplossingen aan te bieden voor klanten die hoogwaardige en verregaande automatisering op basis van Industrie 4.0 in hun productieproces eisen.

Marco Mans, mede-eigenaar van Tuwi, stelt dat de automatiseringseisen van klanten in Nederland soms zo hoog zijn, dat Tuwi aanloopt tegen de grenzen van wat leveranciers bieden.

Dunnere plaatwerk

Door het specialisme en de jarenlange ervaring is Salvagnini, met oplossingen voor met name het dunnere plaatwerk, een goede aanvulling op het huidige portfolio van Tuwi.

Wereldwijd staan er duizenden van deze machines in automatische lijnen, die vanaf plaatmateriaal een compleet product produceren, zonder handmatige interventie.

Binnen Tuwi is Ferdinand Bauhuis aanspreekpunt en specialist op het gebied van Salvagnini plaatbewerkingsmachines, vanaf de nieuwe vestiging van Tuwi in Moerdijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven