Ga naar hoofdinhoud

Tuwi met Euromac op Metavak

Van 5 t/m 7 november, tijdens de Metavak in Gorinchem zal Tuwi de Euromac ponsnibbelmachines presenteren. Euromac uit Via Per Sassuolo (I) bouwt ponsnibbelmachines voor elke seriegrootte, van enkelstuks tot geautomatiseerde productie.

Euromac’s machines bestaan uit een Meehanite frame dat zorgt voor een betere demping en lagere uitvering waardoor plaatdiktes vanaf 0,7 mm kunnen worden bewerkt. Het gepatenteerde Direct Drive System (gereedschap indexering, auto-index) voorkomt slijtage en onnauwkeurigheid. Hierdoor zijn kleine snijspelingen van 0,1 mm mogelijk.

Euromac multitool.JPG

De gereedschappen van Euromac zijn leverbaar in enkelstations met de opnames A-B-C of D, of als 4-,6- of 10-voudige multitool (foto’s: Tuwi)

 

Flex systeem

Het Flex systeem, aangestuurd door een servomotor, reduceert het stroomverbruik en geeft een absolute controle over de ponsslag. Het stroomverbruik is tijdens het ponsen slechts 4,5 kW en in standby modus nog lager. Daarnaast hebben de ponsnibbelmachines van Euromac een vrije bepaling van de slaglengte, 10 tot 2000 slagen per minuut, acceleratiecontrole (positienauwkeurigheid 0,05 mm) en pauzetijd van RAM op gekozen hoogtepositie. Hierdoor zijn vervormen, graveren, markeren, draad tappen en bewerkingen met een rollerbal mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven