Ga naar hoofdinhoud

Tuwi Benelux-partner Mitsubishi en Astes4

Tuwi vertegenwoordigt sinds deze maand officieel de merken Astes4 en Mitsubishi in de Benelux. Dit is volgens de drie een “logische stap in het verwezenlijken van onze gezamenlijke ambitie om de metaalindustrie in Nederland en de Benelux naar een hoger niveau te tillen”.

Bij klanten bemerkt Tuwi dat de vraag naar automatiseringsoplossingen sterk toeneemt. “Bedrijven willen efficiënter en slimmer produceren en zoeken naar oplossingen voor de stijgende materiaalkosten en tekort aan goed opgeleid technisch personeel.”

Het toevoegen van Mitsubishi en Astes4 aan het leveringsprogramma geeft Tuwi meer mogelijkheden om klanten te ondersteunen die ervoor kiezen om hun processen te automatiseren.

“De high-end oplossingen van Mitsubishi en Astes4 zijn hier uitermate geschikt voor en een goede aanvulling op automatiseringsoplossingen van onze bestaande productlijnen”, geeft Tuwi aan.

Het bedrijf heeft dan ook de exclusieve rechten verworven om beide merken in de Benelux te vertegenwoordigen

Astes4 sorteerrobots

Astes4 Sort.

Astes4 biedt sorteersystemen waarvan Tuwi er in het verleden al enkele bij Nederlandse bedrijven heeft geïnstalleerd.

“Na jaren van doorontwikkeling kiest Astes4 wederom voor de slagkracht en expertise van Tuwi om deze innovatieve techniek bij Nederlandse metaalbedrijven onder de aandacht te brengen. Wij zijn exclusief dealer van Astes4 producten voor de Benelux.” 

De producten van Astes4 zijn volgens Tuwi een perfecte oplossing voor bedrijven die te maken hebben met personeelstekort en knelpunten als gevolg van de verhoogde productiviteit van fiberlasers met grote volumes.

Tuwi brengt de series Sort, Sortpro en XLsize op de markt, waarmee Nederlandse metaalbedrijven grote vooruitgang kunnen boeken in het efficiënter inrichten van hun productieproces.

Mitsubishi Electric lasersnijders

Mitsubishi GX.

Mitsubishi Electric heeft zich met snijtechnologie als partner aan Tuwi verbonden. Het biedt volgens het bedrijf een “uitstekende aanvulling op het leveringsprogramma snijtechnologie-machines van Durma, waarmee we onze klanten in ieder segment de juiste oplossing kunnen bieden”.

In het leveringsprogramma worden in eerste instantie de GX-fiberlaser en de Ex CO2-laser opgenomen. De GX-fiberlaser levert meer vermogen en gebruikt minder stikstof dan vergelijkbare machines, wat zich vertaalt in lagere bedrijfskosten en hogere winstgevendheid, geeft Tuwi aan. De Ex-serie CO2-lasers zijn kostenefficiënte machines voor eenvoudig snijwerk.

Astes4 onderdeel van Mitsubishi

Mitsubishi had de toenemende behoefte aan sorteerrobots in de metaalindustrie al eerder voorzien. Daarom heeft het bedrijf in 2018 Astes4 overgenomen. Wel bleef het een op zichzelf staande organisatie en merk sorteerrobots.

De overname betekent overigens niet dat Astes4 sorteerrobots uitsluitend met Mitsubishi fiberlasers verkocht moeten worden, geeft Tuwi aan. Zo kunnen de sorteerrobots ook moeiteloos gekoppeld worden aan een Durma fiberlaser, of aan merken buiten het leveringsprogramma van Tuwi.

Tuwi houdt op 22 en 23 juni in Winterswijk een open huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven