TU/e dit weekend op Lowlands • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

TU/e dit weekend op Lowlands

De Technische Universiteit Eindhoven is van 19 tot en met 21 augustus aanwezig op het cultuur- en muziekfestival Lowlands. Op het terrein in Biddinghuizen presenteren diverse Eindhovense faculteiten en spin-offs hun kennis en kunde. Onder de noemer LLowlab worden wetenschap, techniek en duurzaamheid op eigentijdse wijze aan de man gebracht.

Onder de deelnemers van TU/e aan Lowlands is Peer+, een spin-off van de TU/e, die de voordelen van Smart Energy Glass zal tonen. Deze glastechnologie maakt het mogelijk om naar wens het licht te dimmen. Tegelijkertijd kan het licht worden gebruikt om het systeem zelf van elektriciteit te voorzien. Ook de interactieve ledwand, bedacht in Eindhoven, is te zien. De wand springt aan als het licht wegvalt.

 

Social media

De faculteit Industrial Design zal een installatie plaatsen met de titel `I like LLowlab`. Het betreft een experiment met social media. Onderzocht wordt of via andere wegen dan mobieltje of computer contact mogelijk is met bijvoorbeeld Twitter. Ook de Lupo EL van de vakgroep Dynamics and Control (faculteit Werktuigbouwkunde) is te zien op LLowlab. De is een conventionele wagen die is omgebouwd tot een elektrisch voertuig.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven