TU Delft onthaalt JSF stagiaires • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

TU Delft onthaalt JSF stagiaires

Rector Magnificus van de TU Delft, Jacob Fokkema, onthaalde op 15 februari 2006 de zes studenten die bij de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Lockheed Martin (LM) met succes aan het JSF-programma meewerkten. Zij ontvingen hiervoor eerder in Amerika de prijs voor 'Voortreffelijke Prestaties in het Lockheed Martin Joint Strike Fighter (JSF) Programma' “De studenten van onze Faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek zijn de enige studenten van buiten de VS die meewerken aan het JSF programma, waar ook de Nederlandse luchtvaartindustrie nauw bij betrokken is en waarin negen landen participeren. De deelname van deze TU-studenten is al een opmerkelijk feit. Dat ze ook buitengewoon presteren in zo’n internationaal team is iets waar wij als TU Delft enorm trots op zijn”, aldus Fokkema.

LM breidt het aantal Nederlandse stagiaires voor het F-35 Joint Strike Fighter programma uit. In het jaar dat het eerste produktiemodel van de JSF wordt gepresenteerd, voegt LM acht Nederlandse studenten van de Faculteit Luchtvaart-en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft toe aan dit programma.

De stagiaires kwamen vorige maand terug van hun stage. Jasper Brouwers, Rudy van Steen, Joost van Tooren, Sjoerd Lincklaen Arriëns, Florian van Rijn van Alkemade en Joris Grotenhuis werkten aan heel verschillende opdrachten als fiber placement met composieten, aërodynamische modelontwikkeling voor het evalueren van flight test data, weight trade study coördinatie en data management procesverbetering voor het ontwerp van kabelbomen en de vleugel en de optimalisatie van de integratie tussen Airframe en Support Equipment. “Wij merkten dat we bij aankomst snel ingewerkt raakten en een nuttige bijdrage konden leveren, hoe divers onze opdrachten ook waren. Blijkbaar hebben we in onze studie de juiste kennis en mentaliteit meegekregen om in een internationaal team volwaardig mee te draaien. De LM-award onderstreept dat”, aldus Sjoerd Lincklaen Arriëns.

LM heeft drie teams studenten van de Faculteit Luchtvaart-en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft de gelegenheid gegeven praktijkkennis op te doen in dit geavanceerde project. De combinatie van het werken met vernieuwende en revolutionaire technologieën van de JSF bij een toonaangevend bedrijf in de vliegtuigbouw, en het opdoen van werkervaring in het buitenland, maakt dat de studenten dit als hun ‘droomstage’ zien. Het aantal studenten dat per periode in de Verenigde Staten verblijft is uitgebreid van vier naar acht en de stageduur is verlengd van vier naar zes maanden. Bovendien zal ook een student voor het eerst afstuderen op dit project. De nieuwe lichting vertrekt juli 2006.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven