Trumpf start met pay-per-part • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Trumpf start met pay-per-part

Bedrijven in de plaatbewerking kunnen in de toekomst gebruikmaken van een Trumpf-lasersnijmachine zonder de apparatuur te hoeven kopen of te leasen. Trumpf start namelijk samen met München Re met pay-per-part.

Met dit gezamenlijk ontwikkelde ‘pay-per-part-model’ betalen klanten een vooraf overeengekomen prijs voor elk gesneden plaatwerkonderdeel. Zo rekenen ze alleen af voor wat ze nodig hebben.

“Op deze manier kunnen klanten hun productieprocessen flexibeler maken en sneller reageren op veranderingen in de markt”, stellen de beide bedrijven.

De Trumpf-groep en de Munich Re Group zijn voor dit nieuwe plan een strategisch partnerschap aangegaan. Het plan wordt getest bij enkele bedrijven in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

‘Nieuwe bedrijfsmodellen’

“Met dit partnerschap wagen we ons meer dan ooit aan nieuwe bedrijfsmodellen”, zegt Mathias Kammüller, group managing director en chief digital officer van Trumpf.

“Het is de eerste stap om onze klanten een alternatief te bieden voor de traditionele aankoop van machines. Zo kunnen ze hun productiecapaciteit verhogen zonder grote investeringen vooraf.”

Trumpf gelooft dat het initiatief hun bestaande klanten zal helpen groeien, maar ook dat het nieuwe klanten zal aantrekken.

Nieuwste technologieën

Klanten krijgen zo toegang tot de nieuwste geautomatiseerde lasersnijtechnologieën, zonder dat grote investeringen nodig zijn. Het productievolume is eenvoudig instelbaar op basis van de vraag.

“De samenwerking met Trumpf is een uitstekend voorbeeld van hoe de combinatie van de verschillende aanbiedingen van de Munich Re Group – risico-oplossingen, ivd-technologie en financiering – het mogelijk maakt om innovatieve bedrijfsmodellen voor de industrie te ontwikkelen”, zegt Torsten Jeworrek, lid van de raad van bestuur van Munich Re.

‘Dynamischer wordende marktomgeving’

Het bedrijf is ervan overtuigd dat dergelijke partnerschappen een toekomstgericht antwoord vormen op uitdagingen van een steeds dynamischer wordende marktomgeving.

De samenwerking begint als project met een leerfase waarvan de lengte door de contractuele partners moet worden afgesproken.

München Re fungeert als een ‘business enabler’ van dit model. De aanbieder van herverzekering, primaire verzekeringen en verzekeringsgerelateerde risico-oplossingen financiert de machine en draagt het daaruit voortvloeiende investeringsrisico.

Machines, software en diensten

De IoT service provider relayr, dochter van Munich Re, verzorgt de gegevensanalyse voor het financieringsmodel.

Trumpf levert de klanten de machines voor hun productielijnen en de bijbehorende software en diensten voor de productie van plaatwerkonderdelen.

Staaldistributeur Klöckner & Co is ontwikkelingspartner van het bedrijfsmodel.

Het productieproces wordt volledig afgestemd op de eisen van de klant. De prestatiebelofte van het aanbod omvat de toegang tot een volautomatische lasersnijmachine, een opslagsysteem, de productie-knowhow van Trumpf en de noodzakelijke servicecomponenten, evenals het onderhoud van de apparatuur en de benodigde grondstoffen.

‘Verzekerd tegen productieonderbrekingen’

Dankzij de geplande prestatiegarantie van Munich Re zijn klanten ook verzekerd tegen de financiële gevolgen van mogelijke productieonderbrekingen in de toekomst.”

De bevoegde autoriteiten die fusies onder de loep nemen, moeten nog toestemming geven voor het partnership.

Lees ook:

Eigen bank, óók in moeilijke tijdenin Metaal Magazine 6 (premium)

Hierin heeft Hans Jochachim Dörr (van Trumpf Bank) het ook (op pagina 10) over nieuwe financieringsmodellen, waaronder betalen op basis van gebruik.

Wat vindt u?

Doe mee aan onze stelling:

Betalen naar gebruik: goed idee!

  • Ja. Het biedt flexibiliteit en een eerlijker manier van afrekenen. (58%)
  • Nee. De kosten zullen uiteindelijk hoger uitvallen. (25%)
  • Nee hoor. Het is een niche. Leasen of kopen zijn betere opties. (17%)
  • Ja, voor de markt een goede optie. Voor mijzelf hoeft het niet. (0%)

Motiveer uw antwoord, via t.vandermeer@eisma.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven