Trumpf showt 10 kW laser • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Trumpf showt 10 kW laser

Trumpf heeft de EMO Hannover benut om te laten zien dat lasers ook nuttige gereedschappen zijn voor anderee metaalbewerkingen dan het gebruikelijke lasersnijden. In het oog springend op de stand was een 10 kW CO2-laser zonder behuizing, zodat de opbouw goed zichtbaar werd.

De Truflow 10000 CO2-laser die Trumpf in Hannover toonde heeft een vermogen van 10 kW bij een K-waarde van 0,5. Dit is meer een laser voor laserlassen dan -snijden. Op dit ogenblik is pakweg 7 kW ongeveer het maximale voor plaatbewerking. Met een hoger vermogen kun je uiteraard wel dikker materiaal snijden, maar voor bijvoorbeeld aluminium kom je dan ongeveer ook in het bereik van waterstraalsnijden.

 10 width =

De opbouw van de 10 kW laser was goed zichtbaar in Hannover. Bij deze vierkant opgebouwde laser zit in het midden een turboventilator voor de koeling. Via het bovendeel met de acht koeldelen in stervorm wordt het lasergas gekoeld. Onder de buizen met het koolzuurgas zien we de elektroden voor het opwekken van de straling en spiegels voor het geleiden van de laserstraal (foto’s: Reinold Tomberg)

 

Lees hier meer over lasers:

 

pdf bestand  artikel over lasers

 

De video hieronder geeft een indruk van de stand van Trumpf tijdens de EMO Hannover 2011:

 

 
 
Lees ook meer in persbericht van Trumpf:
 
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven