Trumpf presenteert portfolio 3D-metaalprinters • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Trumpf presenteert portfolio 3D-metaalprinters

Trumpf presenteert tijdens de Formnext 2015 in Frankfurt (D) AM-machines met een laseroplas- en een poederbedtechnologie (foto's Trumpf)

Trumpf, in Nederland gevestigd in Hengelo, introduceert tijdens de Formnext in Frankfurt (17 tot 20 november 2015) een aantal nieuwe machines voor het 3D-printen van metalen. Tot het nieuwe productportfolio behoren de technologieën LMF (Laser Metal Fusion) en LMD (Laser Metal Deposition).

“LMF en LMD zijn de twee belangrijkste technologieën bij de additive manufacturing van metalen, en Trumpf heeft ze nu allebei in huis”, vertelt Dr.-Ing. E.h. Peter Leibinger, directeur van Trumpf Laser- und Systemtechnik. Welke techniek de meest geschikte is, hangt af van de specifieke toepassing. LMF-systemen bouwen laagsgewijs werkstukken op met behulp van een poederbed en zijn geschikt voor het produceren van onderdelen die geometrisch complex en gedetailleerd zijn. Bij een LMD-systeem genereert de laser een smeltbad op het oppervlak en smelt gelijktijdig het toegevoerde metaalpoeder tot de gewenste vorm. Dit systeem wordt gekenmerkt door het feit dat er met een hoge verwerkingssnelheid nauwkeurig gedefinieerde structuren aan bestaande gereedschappen of componenten toegevoegd kunnen worden.

Voor het printen van complexe en gedetailleerde onderdelen brengt Trumpf een poederbedmachine op de markt
Voor het printen van complexe en gedetailleerde onderdelen brengt Trumpf een poederbedmachine op de markt

AM niet alleen aanvulling

Trumpf heeft in Ditzingen (D) een nieuwe divisie opgestart om AM  verder te ontwikkelen. Deze ontwikkeling gebeurt samen met lasersysteemproducent Sisma, waarmee Trumpf een joint venture is aangegaan. “De introductie van deze nieuwe 3D-printers is een essentiële eerste stap omdat additive manufacturing niet alleen een aanvulling is op de productietechniek, maar ook invloed uitoefent op de toekomst van de productietechniek. We brengen daarom robuuste en productieve machines op de markt, waarmee kleine en middelgrote onderdelen kunnen worden vervaardigd”, aldus Leibinger.

Trumpf breng ook een LMD-systeem op de markt waarmee structuren zijn op te lassen
Trumpf breng ook een LMD-systeem op de markt waarmee structuren zijn op te lassen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven