Trumpf presenteert veel nieuws op EuroBlech • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Trumpf presenteert veel nieuws op EuroBlech

Een lasersnijkop en een laser evacuatie unit maken van de TruPunch 1000 een TruMatic 1000 fiber (foto: Trumpf)

Trumpf heeft aangegeven veel primeurs te presenteren op de EuroBlech in Hannover deze week. Hoewel veel nieuws pas tijdens de beurs naar buiten worden gebracht heeft Trumpf al wel aangegeven dat een 2D-lasersnijsysteem en een modulaire pons-laser tot de highlights behoren.

De TruPunch 1000 is een modulaire ponsmachine die kan worden uitgebreid met een laser. Het voordeel is dat metaalbewerkers die een TruPunch 1000 aanschaffen er later voor kunnen kiezen om deze uit te breiden met een laser. De TruPunch 1000 is geschikt voor het bewerken van plaatmateriaal met een dikte tot 6.4 mm met maximaal 600 slagen per minuut. De modulaire ponsmachine kan uitgebreid worden met een 3 kW solid-state laser. Deze configuratie past precies bij de andere recente toevoeging aan het assortiment: De Trumatic 1000 fiber. Dit is de eerste entry-level combi-machine van Trumpf die het klanten eenvoudiger maakt om de overstap te maken van puur 2D-laser bewerking naar pons-laser technologie. De nieuwe modellen in de 1000-serie zijn voorzien van een nieuwe Delta Drive aandrijving. Deze aandrijving stelt Trumpf in staat om compactere machines te ontwerpen en opent tevens nieuwe methodes voor materiaalhandeling. Het geheim van de Delta Drive zit hem in de eliminatie van de Y-as die normaal gesproken de plaat en de werktafel positioneert. Dit wordt mogelijk gemaakt door de ponskop die snel in die richting manoeuvreert.

TruLaserCenter 7030

Naast de nieuwe TruPunch 1000 en Trumatic 1000 fiber presenteert Trumpf ook de TruLaserCenter 7030. Dit is een geautomatiseerd 2D-lasersnijsysteem die ontwikkeld is om platen automatisch in te voeren, te snijden en vervolgens uit te sorteren. Het lasersnijsysteem is voorzien van oplossingen die veelvoorkomende  problemen bij het lasersnijden voorkomt. Dan valt te denken aan gesneden delen die slecht uit een dikke plaat te krijgen zijn en het kantelen van delen.

Meer informatie en andere primeurs zijn deze week te vinden op de stand van Trumpf in Hannover.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven