Trumpf opent slimme fabriek Chicago • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Trumpf opent slimme fabriek Chicago

De controlekamer van de slimme fabriek (foto's: Trumpf).

Trumpf heeft in Chicago de eerste slimme plaatwerkfabriek geopend, helemaal ingericht voor digitaal verbonden productieprocessen. Het Duitse familiebedrijf investeerde 13 miljoen euro in deze demonstratie fabriek voor smart industry.

Het is de eerste slimme fabriek voor industriële 4.0-oplossingen, vanaf de basis ontworpen voor digitaal verbonden productieprocessen. De slimme fabriek is zo’n 4600 m² groot en is bedoeld als demonstratiefabriek. Klanten van Trumpf kunnen hier ervaren wat Industrie 4.0 oplossingen in de praktijk betekenen en ze worden er getraind.

Alle machines in de fabriek zijn digitaal aan elkaar gekoppeld.

De nieuwe fabriek koppelt alle processtappen in plaatbewerken, van orderintake en ontwerp tot en met de fabricage en levering, digitaal aan elkaar. In een 55 meter lange productiehal bevindt zich een productielijn voor plaatstaal, met in het midden het magazijn waar de verschillende bewerkingsmachines op zijn aangesloten.

Bezoekers kunnen zich via de skywalk, die de volledige productiehal overspant, een beeld vormen van de productievloer.

Open markten essentieel

Chicago bevindt zich in het centrum van de Noord-Amerikaanse markt voor plaatbewerking. Ongeveer 40 procent van de gehele plaatverwerkende industrie is gevestigd in direct naburige staten.

Amerika is voor Trumpf een van de belangrijkste markten die er zijn. “En in Chicago kunnen we onze visie voor ‘connected’ productie praktisch voor hun deur presenteren aan onze klanten en met hen samenwerken om de verbonden productie in de industrie 4.0 tijdperk vooruit te brengen”, aldus Nicola Leibinger-Kammüller, CEO van Trumpf Group, bij de officiële opening.

Vanaf de Skywalk krijgen bezoekers een beeld van de connected productie van plaatwerkdelen.

De opening van de slimme fabriek in Chicago is een belangrijke mijlpaal voor de onderneming. Leibinger waarschuwde in dit verband voor protectionistische tendensen: “Onze industrie heeft vrije markten nodig, zoals mensen lucht nodig hebben om te ademen. Vrije en eerlijke handel en de uitwisseling van specialisten en getalenteerde personen zijn de enige manier om de levensstandaard voor alle mensen te verbeteren – of het nu in de VS, in Duitsland of elders in de wereld is.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven