Ga naar hoofdinhoud

Trumpf met schijflaser-lascel op S&S

Op de vakbeurs Schweissen & Schneiden in Essen (D) exposeert Trumpf o.a. de laserlascel Trulaser Robot 5020. Een dergelijke cel is in ons land operationeel bij Groku Kampen. Verder demonstreert Trumpf de kleine afkantpers Trubend 7036, de Trutops Monitor voor ‘Maschinendaten-erfassung’ en het laskant-handgereedschap Trutool TKF 2000.

Groku Kampen heeft geïnvesteerd in een Trumpf TruLaserRobot 5020 laserlascel die is voorzien van een TruDisk 3302 laserbron. We praten over een schijflaser, ook wel disklaser genoemd. Groku verlast roestvast staal plaatmateriaal met een dikte van 1 mm tot 1,5 mm met het warmtegeleidingslasprocédé. Lees hier meer over de laserlascel van Groku.

 

Trulaser Robot 520 lascel Trumpf Schweissen & Schneiden

De lascel van Groku in Kampen. Op Schweissen & Schneiden 2013 exposeert Trumpf een vergelijkbare lascel (foto’s: Reinold Tomberg)


Trubend afkantpers 

De Trubend is een kleine, compacte afkantpers met een elektrische aandrijving. Bijzonder van de afkantpers is de aandrijving: directdrive-torquemotoren drijven twee spillen aan die de bovenbalk van de afkantpers bewegen. Volgens Trumpf kenmerken de nieuwe afkantpersen zich door een laag energieverbruik en een hoge dynamiek. Lees hier meer over dit type afkantpers.

Trumpf Trubend afkantpers

Kenmerkend voor de Trubend persen is de goede ergonomie, de persen zijn zittend te bedienen.


Handgereedschap

De Trutool TKF 2000 (zie de foto bij het intro van dit bericht) is een handgereedschap van Trumpf voor het maken van laskanten. In staal met een sterkte tot 400 N/mm2 zijn met een snelheid van 1,4 m/min laskanten van maximaal 20 mm te maken. Voor deze handgereedschappen heeft Trumpf een fabriek in Grüsch. Lees hier meer over deze Zwitserse fabriek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven