Trumpf koelt lasersnijden met water • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Trumpf koelt lasersnijden met water

Voor het afvoeren van warmte die ontstaat tijdens het lasersnijden van dikke plaat, heeft Trumpf eind vorig jaar als optie de Coolline waterkoeling gepresenteerd. Het resultaat: een betere procesbeheersing van het lasersnijden.

Bij de optie Coolline van Trumpf wordt via een aantal gaatjes in de nozzle van de lasersnijkop een waternevel gesproeid op de plek waar de laserstraal het materiaal snijdt. Bij het lasersnijden van dikke plaat biedt het koelend effect van het opgesproeide water een aantal voordelen: filigraan snijwerk is mogelijk, de waterkoeling voorkomt dat de te snijden plaat veel warmte kan opnemen en Coolline is een lasersnijder ook minder gevoelig voor een lagere materiaalkwaliteit.

 

6 width =

De demonstratie bij Trumpf, in ons land gevestigd in Hengelo (O), werd uitgevoerd op een vlakbedsnijlaser Trulaser 3030. Dit is een 6 kW CO2-laser (foto’s: Reinold Tomberg)

 

Voor meer informatie over Coolline zie ook de bijlage. Binnenkort in een artikel in Metaal Magazine meer informatie over Coolline van Trumpf. Kijk hier voor een abonnement-aanbieding.

 

ppt bestand  CoolLine_DE[1]

 

Lasersnijwerk width =

De waterkoeling verbetert de procesbeheersing, zie het snijwerk links. Dus de kans op uitval is lager. Zie ook de video hieronder:

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven