Trumpf investeert in Access Laser • Metaal Magazine
Nieuws

Trumpf investeert in Access Laser

Trumpf heeft 85 procent van de aandelen van het Amerikaanse Access Laser Company (ALC) verworven. Dit bedrijf bouwt laagvermogen CO2-lasers voor extreme ultraviolet (EUV)-fotolithografie. De oprichter van ALC Yong Zhang, houdt een minderheidsbelang in het bedrijf en blijft ook de CEO. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Met een meerderheidsbelang heeft Trumpf een belangrijke speler in de EUV-markt veiliggesteld. EUV wordt onder meer toegepast bij de productie van microchips.

EUV

“Access Laser is een belangrijke partner in onze EUV-activiteiten en een innovatief laserbedrijf”, aldus Peter Leibinger, Chief Technology Officer van Trumpf. Samen willen de bedrijven de EUV-performance verder verbeteren voor nieuwe toepassingen en klanten van de laagvermogen CO2-lasers.

ALC, in 1999 opgericht, heeft zo’n 60 medewerkers in Amerika en China. In 2012 heeft het bedrijf gespecialiseerde lasers ontwikkeld voor de EUV-markt, onder meer voor autonome voertuigen en voor medische en tandheelkundige toepassingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven