Trumpf introduceert grootste multi-inzetbare fiber • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Trumpf introduceert grootste multi-inzetbare fiber

Trulaser 3060 fiber is met een bereik van 2,5 m x 6 m de grootste fiberlaser in het assortiment van Trumpf (foto’s: Tim Wentink)

Met een ruim aanbod noviteiten pakte Trumpf medio april stevig uit tijdens de Intech 2016. De Intech is het jaarlijkse open huis waar de machinebouwer uit Ditzingen (D) het complete product- en technologieportfolio presenteert. Behalve vernieuwde machines voor snijden, lassen, buigen en ponsen, presenteerde Trumpf ook nieuws over additive manufacturing en Industrie 4.0. Als wereldprimeur werd voor het eerst de Trulaser 3060 fiber, momenteel de grootste fiberlasermachine in het assortiment van Trumpf, aan het publiek voorgesteld.

De Trulaser 3060 fiber werd tijdens het open huis niet opgesteld in de demoruimte van Trumpf, maar in een andere hal net iets buiten Ditzingen. De afmeting van de Trulaser 3060 is hier de voornaamste reden voor. Met een bereik van 2,5 m x 6 m is de fiberlaser goed geschikt voor het snijden van bovenmaatse werkstukken. Voeg daar een automatische palletwisselaar aan toe en er ontstaat een opvallende verschijning. Het bewerken van grote werkstukken is echter niet de enige toepassing van de nieuwe 3060. Trumpf heeft de machine ontwikkeld met het oog op multi-inzetbaar. “Vaak zien we dat er bij metaalbewerkers zelden alleen maar grote werkstukken worden bewerkt. Het merendeel van de plaatbewerkers heeft meer opdrachten voor kleinere plaatdelen en slechts af en toe een opdracht voor een groot werkstuk. Juist ook voor deze groep metaalbewerkers is de Trulaser 3060 geschikt”, vertelt Menko Eisma, directeur van Trumpf Nederland uit Hengelo. Dus naast het bewerken van grote werkstukken heeft Trumpf een functie toegevoegd waarmee kleinere plaatdelen efficiënt gesneden kunnen worden. De ‘Multi-Sheet’-functie zorgt ervoor dat de gebruiker een pallet kan beladen met meerdere plaatdelen. De machine werkt vervolgens automatisch alle delen opeenvolgend af. Per pallet kunnen er meerdere bewerkingsprogramma’s worden geprogrammeerd. In combinatie met de automatische nozzlewisselaar wordt het mogelijk om diverse materialen (staal, roestvast staal, aluminium, koper en messing) en diktes op één pallet te produceren. Zo kan het volledige bereik van de machine altijd optimaal worden ingezet. De Trulaser 3060 is leverbaar met een 3 kW, 4 kW of 6 kW laserbron.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Metaalmagazine.nl.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van Metaal Magazine. Ook kun je voortaan het Metaal Magazine online lezen.

Direct abonneren

Wist je dat je Metaal Magazine in de webshop kunt aanschaffen? Webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven