Trumpf heeft grote rol voor kleine code • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Trumpf heeft grote rol voor kleine code

Een dot matrix code op een plaatdelen. Deze codes kunnen uitgelezen worden met een handscanner of een vision-systeem (foto: Trumpf)

Een kleine dot matrix code kan een grote rol spelen op weg naar Smart Industry. Eind april tijdens het open huis van Trumpf zagen we interessante toepassingen.

De mensen van Trumpf zijn eind april tijdens de Intech in de hoofdvesting in Ditzingen (D) heel duidelijk: ‘’Wij verkopen geen Industrie 4.0’’!  Dat kun je ook niet verwachten van Trumpf. Industrie 4.0, ook wel aangeduid met Smart Industry, is goed beschouwd een (veranderings)proces in een onderneming. Daar zal een bedrijf zelf dus mee aan de slag moeten. Het is wel duidelijk dat het om grote veranderingen gaat. Denk bijvoorbeeld aan de ingrijpende organisatiewijzigingen die we destijds meegemaakt hebben bij de overgang van conventionele naar CNC-besturingen. Er is sprake van een vierde industriële revolutie. De eerdere drie omwentelingen in de maakindustrie zijn de mechanisatie, de opmars van elektrische aandrijvingen en de automatisering als vervolg. Er zijn overigens ook opsommingen die beginnen bij stoom en vervolgens eindigen bij 4.0. Duidelijk is wel dat Industrie 4.0 een containerbegrip is en dat je hierover veel fraaie theorieën kunt spuien, maar dat het voor individuele bedrijven niet eenvoudig is om het proces te benoemen. De juiste route naar 4.0 zal veel inspanning vergen.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Metaalmagazine.nl.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van Metaal Magazine. Ook kun je voortaan het Metaal Magazine online lezen.

Direct abonneren

Wist je dat je Metaal Magazine in de webshop kunt aanschaffen? Webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven