Ga naar hoofdinhoud

Trumpf bewerkt plaatdeel compleet

Als je plaatwerk optimaal construeert, lukt het ook om in een lijn met een aantal machines het plaatdeel in één doorgang compleet te bewerken. Trumpf demonstreerde dit tijdens de EuroBlech 2012 in een lijn met het nieuwe bewerkingscentrum Trulaser Cell 3000

In een demonstratie op de beursvloer werd de Trulaser Cell 3000 ingezet voor 2D-lasersnijden en 3D-laserlassen. In Hannover werd voor het lassen en snijden gebruik gemaakt van een Trudisk schijflaser. Dit is een vastestoflaser. Echter, ook andere laserbronnen als puls- of diodenlasers zijn goed inzetbaar in combinatie met het bewerkingscentrum. Het centrum heeft de opbouw die bij vijfassige verspaningsmachines intussen ingeburgerd is: twee roterende assen en drie lineaire assen.

 

Trumpf width =

Het roestvast stalen demonstratiedeel van Trumpf in Hannover. Hierbij wordt zo optimaal mogelijk gebruik gemaakt van lasersnijden en –lassen en afkanten. Het deel wordt gemaakt uit één plaatuitslag (foto: Trumpf)

 

Prozesskette Blech

In Hannover werkte de laserbewerkingsmachine samen met een kleine, elektrisch aangedreven afkantpers Trubend 7036 en een machine voor het lasermarkeren: de Trumark Station 7000. Aan de hand van deze drie machines liet Trumpf zien hoe in één lijn de ‘Prozesskette Blech’ optimaal gestalte kan krijgen. Geproduceerd werd een roestvast stalen rolhouder voor een lopende band. Het bijzondere is dat Trumpf deze houder helemaal geoptimaliseerd heeft om van plaat te kunnen maken.

 

Demolijn width =

De drie machines op een rijtje op de stand van Trumpf: van links naar rechts: de cel voor lasersnijden en –lassen, de afkantbank en het lasermarkeerstation (foto: Reinold Tomberg). Zie ook de video hieronder van de Trulaser Cell 3000:


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven