Trumpf 32 kW schijflaser voor hybridlassen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Trumpf 32 kW schijflaser voor hybridlassen

Trumpf heeft een opdracht gekregen van Lindoe Welding Technology (LWT) in Denemarken voor de levering van een 32 kW schijflaser. Dit lasersysteem gaat ingezet worden voor het verlassen van dikke plaat voor windenergie-installaties en voor scheepsbouw.

Het 32 kW lasersysteem van Trumpf bestaat uit twee 16 kW schijflasers die in een dubbel uitgevoerde, flexibele lichtgeleidende kabel toegevoerd worden aan RFO spiegellaskop van Trumpf. Op de lasplek is 32 kW beschikbaar voor het vanaf één zijde lassen van naden of twee keer 16 kW voor het lassen vanaf twee zijden. Samen met Trumpf wil LWT deze schijflaserlasinstallatie verder ontwikkelen tot een industriestandaard voor het maken van verbindingen in dikke plaat. Een schijflaser is een vastestoflaser (ook wel disklaser genoemd) Het lasermedium bestaat uit een  kristalplaatje (zie de afbeelding bij het intro van dit bericht). Het is een diodegepompte laser. Lees hier een artikel van Metaal Magazine over schijflasers. 

 

16 kW schijflaser bij Trumpf in Ditzingen (D)

In de achtergrond een 16 kW schijflaser eind vorig jaar gefotografeerd bij Trumpf in Ditzingen (D), de gele kabels zijn de flexibele lichtgeleiders (foto: Reinold Tomberg)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven