Ga naar hoofdinhoud

Trotec Laser breidt assortiment SpeedMarker markeerlasers uit

Trotec Laser SpeedMarker-Series.

Trotec presenteert haar nieuwe, uitgebreide assortiment SpeedMarker laser workstations voor het markeren en graveren. Vanaf nu bieden twee grotere broers nog meer mogelijkheden voor het markeren, met name voor grote en zware werkstukken. Daarnaast is er een aantal nieuwe opties en features beschikbaar voor de markeerlasers.

Hoewel de SpeedMarker 1300 xl dezelfde breedte heeft als de SpeedMarker 1300, is deze significant dieper en hoger. Dit resulteert in een xl werkgebied van 1.000 × 500 mm en een maximale werkstukhoogte van 764 mm. Dit is ideaal voor grote series componenten die in trays gemarkeerd kunnen worden.

Bewegende tafel

Om met name grote en zware werkstukken te markeren, kan de SpeedMarker 1300 xl uitgerust worden met een buiten het werkgebied bewegende tafel. Dit maakt het plaatsen van zware werkstukken met een kraan of ander gereedschap mogelijk.

Deze bewegende tafel is beschikbaar in twee varianten: een enkele bewegende tafel en een wisseltafel (beide wisseltafels beslaan de helft van het werkgebied).  Ze kunnen ofwel afwisselend worden gebruikt (voor een semi-automatisch markeerproces) of gelijktijdig (voor het markeren van grote componenten).

Extra breed werkstation

De SpeedMarker 1600 is het breedste laser werkstation op de markt. Deze extra breedte resulteert in een werkgebied van 1.300 × 450 mm. Dit brede werkstation is met name geschikt voor het lasermarkeren van lange componenten, zoals pijpen of profielen of grote series in trays. Ook wordt deze gebruikt bij proefbanken voor vuurwapens.

Meer vermogen

In aanvulling op de twee nieuwe laser werkstations heeft Trotec voor het gehele SpeedMarker markeerlaser assortiment nieuwe features en functies ontwikkeld. Vanaf nu zijn de SpeedMarker markeerlasers beschikbaar met meer vermogen.

Dankzij de nieuwe laserbron, wordt het vermogensbereik in de 1064-nm range verhoogt van 10-50 Watt naar 10-100 Watt. Dit leidt tot aanzienlijk snellere verwerkingstijden. Deze laserbron is beschikbaar voor alle werkstations vanaf de SpeedMarker 700 en voor de OEM SpeedMarker FL lasersystemen.

Grote en zware werkstukken

Met rondgraveermodule 2, presenteert Trotec een nieuwe rondgraveermodule, speciaal geschikt voor grote en zware componenten. Rondgraveermodule 2 kan geplaatst worden als een extra module in de grote lasersystemen van de SpeedMarker serie. Het lasermarkeren wordt uitgevoerd door segmentatie of in individuele stappen.

Optionele toevoegingen, zoals een tegenlager of verschillende spanklauwen, maken een nieuwe dimensie in het lasermarkeren van ronde en veelzijdige componenten mogelijk.

Horizontaal en verticaal markeren

Trotec heeft een zwenkbare kop ontwikkeld voor de grotere werkstations. Dit is een galvo kop die kan kantelen en is zeer geschikt voor horizontale en verticale lasermarkeertoepassingen.

De module wordt bediend via de SpeedMarker markeersoftware en maakt het variabel uitrichten van de markeer unit mogelijk, tussen de 0 tot 90°. Zo kunnen schuine werkstukken eenvoudig gemarkeerd worden. Ook kunnen complex gevormde werkstukken in één opspanning gemarkeerd worden.

Hoge liftdeur

In  aanvulling op de nieuwe laser werkstations, kunnen de bestaande SpeedMarker 700 en 1300 lasersystemen voorzien worden van een optionele hoge liftdeur. Die grote, brede veiligheidsdeur zorgt voor een ideale toegang tijdens het handmatig laden.

De liftdeur opent en sluit automatisch en kan in de automatische modus worden bediend, evenals de standaarddeur. Ondanks de hoog te openen voorzijde, is een normale kamerhoogte van 2,40 meter al voldoende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven