Nieuws

Trivest naar ECI Software Solutions

De Trivest Software Group, waartoe onder andere Bemet en Ridder Data Systems behoren, sluit zich aan bij ECI Software Solutions. Daarmee worden de bijna 3.000 klanten en meer dan 300 medewerkers van Trivest onderdeel van ECI. 

Trivest en ECI versterken met deze stap hun positie in Nederland en België. Het is voor beide bedrijven ook een startpunt voor verdere expansie naar andere Europese landen. 

ECI is een wereldwijde speler op het gebied van cloud-based verticale softwareoplossingen voor MKB-bedrijven. Trivest is leverancier van verticale softwareoplossingen voor MKB-bedrijven, voornamelijk binnen de maakindustrie.

Trivest biedt branche-specifieke softwareoplossingen voor de maakindustrie. Daaronder vallen ERP-software (Enterprise Resource Planning), APM-software (Advanced Production Managementsystem), CAD/CAM-ontwerpsoftware, Business Intelligence-oplossingen en mobiele applicaties. Het bedrijf optimaliseert en automatiseert hiermee processen over de gehele waardeketen voor klanten in 27 landen. 

‘Mogelijkheden versterken’

“Het is de missie van Trivest om onze klanten te voorzien van softwareoplossingen waarmee bedrijven succesvoller worden”, aldus de CEO van Trivest, Gino Keijzer.

“We zijn dan ook verheugd dat we onderdeel worden van een organisatie die deze filosofie deelt. Door ons aan te sluiten bij ECI versterken we onze mogelijkheden tot productinnovatie en kunnen we onze klanten zowel nationaal als internationaal nog beter bedienen.”

Grootste acquisitie

Volgens Ron Books, CEO van ECI, is Trivest de grootste acquisitie tot op heden. “Het toont het commitment van ECI om haar portfolio aan oplossingen voortdurend te blijven uitbreiden, zodat wij onze klanten altijd de beste oplossingen kunnen bieden. Met Trivest verkrijgt ECI een belangrijke positie in de Benelux en kunnen we klanten in Europa beter ondersteunen.”

Trivest Software Group

Trivest is een portfoliobedrijf van family office Nedvest uit Amsterdam. De Trivest Software Group heeft haar hoofdkantoor in Apeldoorn en bestaat uit 8 samenwerkende bedrijven die zich richten op het leveren van softwareoplossingen en dienstverlening voor de maakindustrie in de Benelux en daarbuiten.

Het gaat om Ridder Data Systems te Harderwijk, Trimergo te Apeldoorn, Bemet te Veenendaal, Proteus te Waardenburg, Wintheon te Hengelo, Inventive te Rijswijk en GNB te Emmeloord. De Trivest Software Group heeft voorts een vestiging in Zele, België.

ECI Software Solutions

ECI Software Solutions biedt branche-specifieke oplossingen en services voor bedrijfssoftware, gericht op cloud-gebaseerde technologieën. Al meer dan 30 jaar bedient ECI kleine tot middelgrote productiebedrijven, groothandel / detailhandel, bouw & constructie, en field service organisaties.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Fort Worth, Texas, VS, met kantoren in de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Engeland, Nederland en Australië. 

Adviseurs

Arma Partners uit Londen was financieel adviseur van Trivest en Janssen Broekhuysen Advocaten uit Amsterdam trad op als juridisch adviseur. William Blair was financieel adviseur van ECI Solutions en het advocatenkantoor Houthoff uit Amsterdam juridisch adviseur.

Derde kwartaal

De transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2019 worden afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder wettelijke goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt.

Lees ook:
Ridder en SPS worden partners in software (19 juni 2019)

Bemet en JDI in ‘configure to order’ (5 maart 2018)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven