Trilling vereenvoudigt bewerking composiet • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Trilling vereenvoudigt bewerking composiet

Ultrasonische trillingen in een range tussen de 20kHz en 39kHz kunnen het composiet 'zacht' maken waardoor het eenvoudig te bewerken is (foto: Seco)

Onderzoekers van de Loughborough University hebben een techniek ontwikkeld waarmee het bewerken van composieten eenvoudiger kan worden uitgevoerd. De techniek heet ultrasonically-assisted machining (UAM) en maakt gebruik van ultrasonische trillingen.

De ultrasonische trillingen in een range tussen de 20kHz en 39kHz maken het composiet ‘zacht’ in het gebied waar het wordt bewerkt. Hierdoor komt er minder kracht op het snijgereedschap waardoor de standtijd omhoog gaat. Momenteel wordt ook onderzocht of de UAM techniek in de medische wereld toegepast kan worden en bij het boren van kleine gaatjes in circuitkaarten. Volgens een onderzoeker heeft de UAM techniek een eenvoudige set-up, is het gebruiksvriendelijk en zijn de kosten relatief laag, waardoor deze technologie ideaal is voor toekomstige productieprocessen waarbij het gebruik van composieten alsmaar toeneemt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven