Trento introduceert beeldhouwende robot • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Trento introduceert beeldhouwende robot

Trento introduceert een robotcel waarmee een gezicht, lichaamsdeel of zelfs een heel menselijk lichaam nauwkeurig op ware grootte uit hout of kunststof gekopieerd kan worden.

Het betreft CAD/CAM robotbewerken, een combinatie van moderne scantechnieken, VX CAD CAM software en het zesassig simultaan frezen door middel van een robot, waarbij de freeskop op het uiteinde van de robotarm is gemonteerd.

 

Het gescande beeld wordt met een hoge resolutie in een programma verwerkt en wordt na eventuele aanpassingen en controle van het programma naar de robot gestuurd die het object middels een luchtgekoelde 4 kW freesspindel met zo’n 20.000 toeren op ware grootte in schuim, hout, kunststof of composiet freest.

 

Trento freesrobot

De simultaan-freesrobot is zeer nauwkeurig waardoor exacte kopieën gemaakt kunnen worden (foto’s: Trento)

 

Een van de aspecten waardoor Trento zich onderscheidt van andere in de markt verkrijgbare oplossingen is de geïntegreerde simulatietool. Tijdens het  off-line programmeren, kan het programma gesimuleerd worden. Hierbij wordt getest of de benodigde bewegingen van de robot ook fysiek mogelijk zijn.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven