Ga naar hoofdinhoud

Totaalvisie Mazak voor geavanceerde productie EMO 2023

Yamazaki Mazak toont op de beursstand op de EMO 2023 een totaalvisie voor moderne verspaning die machinegebruikers uit heel Europa in staat stelt hun productiviteit en winstgevendheid te verhogen.  

Mazak toont in totaal 19 machines en 12 automatiseringssystemen, waaronder zowel bewerkingsmachines als lasertechnologieën, live snij-demonstraties, geavanceerde softwareoplossingen en de nieuwste ontwikkelingen in de Smooth Ai besturingssoftware.

Centraal in de visie van Mazak staat de focus op het bieden van oplossingen voor de belangrijkste uitdagingen waar machinegebruikers voor staan – van productiviteitsverbetering tot tekorten aan vaardigheden, energieprijzen, looninflatie, toegenomen concurrentie en aandacht voor het milieu – en hoe technologie en geavanceerde diensten kunnen zorgen voor een hogere winstgevendheid.

Instapniveau

Mazak demonstreert machines op instapniveau die de productiviteit, winstgevendheid en concurrentiekracht verhogen tegen een betaalbare prijs als hoofdthema, met name voor machinegebruikers die nieuw zijn met Mazak-technologie. De instapmachines, gebouwd in het Verenigd Koninkrijk en speciaal ontwikkeld voor Europese gebruikers van bewerkingsmachines, omvatten het CV5-500 5-assig bewerkingscentrum en het nieuwe VCE-500 verticaal bewerkingscentrum die een goede productiviteit combineren met een heel concurrerende prijs.  Daarnaast is op de stand ook een hoogwaardig draaicentrum uit de QTE-serie te zien.

Productieflexibiliteit

Automatiseringssystemen om de productiviteit te verhogen en de gevolgen van tekorten aan vaardigheden en stijgende lonen te beperken, vormen ook een belangrijk onderdeel van Mazaks visie. In totaal zullen er 12 geïntegreerde automatiseringsoplossingen te zien zijn die in staat zijn om de machine-uptime te verhogen, de productieflexibiliteit te vergroten, het gebruik van de operator te verbeteren en de kosten te verlagen – met als uiteindelijk doel een hogere ROI en winstgevendheid. De oplossingen op de stand omvatten eenvoudig te programmeren machinebediende robots en meer geavanceerde automatisering ter ondersteuning van de trend naar producties met een hoge mix en lage volumes en de vraag naar 5-assige automatisering.

Hoogwaardige verspaning

Mazak toont ook nieuwe bewerkingsoplossingen voor snelgroeiende industrieën, zoals de productie van EV-batterijen, met de nieuwe FSW-460V, een hybride machine die voornamelijk is ontworpen voor geautomatiseerd wrijvingsroerlassen met behoud van de mogelijkheden voor metaal snijden. Ook is er een nieuw verticaal bewerkingscentrum uit de VCN-serie te zien, uitgerust met hoogwaardige verspaning en de Mazak Ultraspindel die geschikt is voor moderne hogesnelheidsmachinetechnieken.

Lasersnijtechnologie

Daarnaast is ook de nieuwste geavanceerde Mazak lasersnijtechnologie te zien, de Optiplex 3015 NEO, met de nieuwste straalvormingstechnologie en de nieuwste MCT 3 snijkop met intelligente functies, waaronder Auto Nozzle Changing en Auto Focus Distance.

Bezoekers van de stand kunnen ook meer informatie krijgen over Mazak iConnect, een nieuwe digitale service voor bestaande Mazak klanten met een pakket gratis diensten, waaronder producthandleidingen en e-learning, naast een Machine-2-Mazak (M2M) abonnementsservice. De M2M services maken een betere machinebewaking mogelijk, proactieve onderhoudsstrategieën, inclusief ondersteuning op afstand om problemen op te sporen, optimalisatie op afstand van bewerkingsprocessen met een verhoogde uptime, evenals toegang tot Mazak toepassingen, projectingenieurs en service operators.

Vlaggenschip

Dit jaar bestaat Mazak’s vlaggenschip, de Integrex, al 40 jaar en op de stand op de EMO wordt de uitstekende staat van dienst getoond op het gebied van productiviteit en de vele varianten die de Integrex geschikt maken voor meerdere toepassingen, werkstukgroottes en sectoren. Er zullen meerdere Integrex machines op de stand staan om de productiviteit, de eenvoudige automatisering en de mogelijkheden voor het snijden van tandwielen te demonstreren.

Milieubewust

Milieubewust produceren zal ook een belangrijk thema zijn met een focus op de praktische technologieën om goedkopere onderdelenproductie te leveren, inclusief energiedashboards en digitale diensten om machinegebruikers te helpen het energieverbruik te meten en de CO2-impact te verminderen. Op de stand staan ook machines die zijn ontwikkeld om de 2030-doelstelling van het bedrijf te halen, namelijk een milieuefficiëntie die vier keer hoger ligt dan die van hun machine-equivalenten uit 2010.

Richard Smith, European Group Managing Director bij Yamazaki Mazak, licht toe: “Ons doel op de EMO 2023 is om bezoekers een totaalvisie te geven op de vooruitgang in moderne productie die machinegebruikers zal inspireren, van de kleinste machinewerkplaats tot de meest geavanceerde digitale fabriek. Het is een visie op hoe technologie kan helpen om de gevolgen van de uitdagingen waar fabrikanten voor staan te beperken en een duidelijke route kan bieden naar een hogere productiviteit, betere marges, meer concurrentievermogen en een grotere winstgevendheid.

Discover More

Ons thema is ‘Discover More’ en dat komt omdat onze machines productiever, betaalbaarder en duurzamer zijn dan ooit tevoren. Onze technologie is meer automatiseringsvriendelijk en we hebben service- en toonaangevende ondersteuningspakketten die voor meer uptime en een sneller rendement op uw investering kunnen zorgen. Ik kijk ernaar uit om machinegebruikers uit heel Europa op onze stand te verwelkomen en hen een reeks technologieën te laten zien die hun machinale bewerkingen kunnen transformeren.”

Mazak is op de EMO, van 18 t/m 23 september in Hannover, te vinden in hal 15, stand B14. Bezoekers kunnen zich registreren voor gratis toegangskaarten van Mazak en afspraken maken op de Mazak-stand via de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven