Ga naar hoofdinhoud

Tosec zet in op grootverspaning

Tosec in Zwolle, specialist op het gebied van plaatbewerking, zet in op grootverspaning. Dit naast de overige bedrijfstakken snijden, buigen en lassen. Om klanten tegenwoordig een compleetoplossing aan te bieden als het gaat om plaatbewerking, is er dit voorjaar een grote Matec 50 HV geïnstalleerd.

Tosec in Zwolle was op zoek naar een grote stabiele machine, die ook nog snel kon verspanen. Maar het bedrijf wilde niet investeren in een portaalmachine, omdat die nu eenmaal niet de snelheid van een freesmachine kan bereiken. Omdat Tosec vaak ook grote componenten maakt en bewerkt, moest de machine over een groot werkbereik beschikken. Deze Matec 50 HV heeft een werkbereik van 7000 mm (X-as) bij 1200 mm (Y-as) bij 1300 mm (Z-as).

 

Tosec Matec langgat boren

Met de Matec 50 HV boort Tosec lange gaten tot 1200 mm (foto: Paul Quaedvlieg)

 

“Vooral het Z-bereik van 1300 mm is belangrijk voor de vaak grote onderdelen die wij moeten bewerken,” legt Peter Stoeten, productieleider Plaatwerkerij bij Tosec uit. Verder is gekozen voor de meest krachtige spilaandrijving met een vermogen van 68 kW en voor gereedschapsopnames van HSK 100. Stoeten: “Deze Matec wordt intensief gebruikt. Daarom hebben we de meest krachtige uitvoering genomen. Daarmee kan sneller verspaand worden en is de doorlooptijd op de machine korter. Dat scheelt tijd en kosten.”

 

De Matec 50 HV is prima geschikt voor het frezen van plaatwerk en gelaste constructies. Maar ook kleinere verspanende bewerkingen kunnen bij Tosec gedaan worden. Voor het vijfassig frezen wordt gebruikt gemaakt van de rondtafel van de Matec 50 HV. Deze rondtafel heeft een diameter van 1.250 mm. Door vijfassig frezen wordt het aantal keren opspannen beperkt hetgeen de bewerkingstijd positief beïnvloedt. Matec wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Limas CNC-machinery in Neer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven