Top werkgelegenheid metalektro bereikt • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Top werkgelegenheid metalektro bereikt

De werkgelegenheid in de Metalektro is in 2010 gestaag gegroeid. Deze groei wordt vooral gedragen door de middelgrote tot grote bedrijven. Daarbij hebben met name de bedrijven in de sectoren Machinebouw, Transportmiddelen en Elektrotechniek weer meer personeel gekregen. Het werkgelegenheidsherstel is het sterkst in de uitvoerende technische functies.

De groei van de werkgelegenheid blijkt uit de samenvatting van de uitkomsten Arbeidsmarktmonitor Metalektro 2010. Gelet op de verwachting van de bedrijven voor de komende twee maanden, is de top van de werkgelegenheidsgroei voorlopig bereikt 

 

Oudere werknemer

In 2010 was de interne mobiliteit in de metalektro aanzienlijk hoger dan in het crisisjaar 2009. Ruim de helft van de bedrijven gaf aan dat er personeel binnen het bedrijf van functie is veranderd. Om ook in de toekomst aan de behoefte naar personeel met de juiste competenties te kunnen voldoen, is het belangrijk om de oudere werknemers zo lang mogelijk goed inzetbaar te houden. Bij de metalektrobedrijven zijn de meeste hr-instrumenten echter nog niet specifiek gericht op oudere werknemers. Wel biedt inmiddels een kwart van de bedrijven oudere werknemers (gedeeltelijk) ander werk aan en worden oudere werknemers ingezet op functies waar zij hun ervaring en kennis kunnen doorgeven.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven