Toolcell LVD reduceert omsteltijd Driessen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Toolcell LVD reduceert omsteltijd Driessen

Tijdens het wisselen van de stempels en matrijzen klappen de achteraanslagen omhoog in verticale positie om ruimte te bieden voor de grippers  (foto’s: Marian Oosterink)

Met de komst van een Toolcell 135/30 kantpers van LVD is de omstelling naar een volgend product bij Metaalcenter Driessen in Weert nu volledig geautomatiseerd. Bijzonderheid is dat de beide achteraanslagen functioneren als gereedschapwisselaars.

“De markt vraagt steeds complexere producten in steeds kleinere series”, aldus bedrijfsleider Patrick Titulaer. De kunst is dan om het machinepark zodanig flexibel in te richten dat met dit ombouwen zo min mogelijk productietijd verloren gaat. Met de aanschaf van de eerste Toolcell 135/30 kantpers van LVD is dat nu ook bij het kanten het geval. De essentie van de Toolcell is dat de machine zelf zijn gereedschappen wisselt, zowel de stempels in de bovenbalk als de matrijzen in de onderbalk.

De beide achteraanslagen zijn uitgerust met grippers en fungeren daarmee, autonoom van elkaar, als gereedschapwisselaar. Het gereedschappenmagazijn bevindt zich binnen de machineruimte
De beide achteraanslagen zijn uitgerust met grippers en fungeren daarmee, autonoom van elkaar, als gereedschapwisselaar. Het gereedschappenmagazijn bevindt zich binnen de machineruimte

De Toolcell 135/30 is in het voorjaar van 2015 in gebruik genomen en bevalt sindsdien dermate goed dat bij Driessen inmiddels een tweede machine in gebruik is genomen. Ditmaal van het iets grotere type 220/40. In een komend nummer van Metaal Magazine vertellen we in een reportage meer over de Toolcells van Metaalcenter Driessen. Bekijk hieronder een video van LVD die de werking van de Toolcell verduidelijkt:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven