Tongai-Topper handelstak Laagland • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Tongai-Topper handelstak Laagland

De beursgenoteerde Tongtai Group uit Taiwan gaat in de Benelux verder onder de naam Tongtai-Topper Benelux en is een nieuwe handelstak van Laagland. Hierover hebben Tongtai, Laagland, Topper Europe en CMIE tijdens de EMO in Hannover overeenstemming bereikt. Tongtai-Topper Benelux biedt een compleet programma CNC-draaibanken en -bewerkingscentra.

Tongtai is in 1969 in Taiwan opgericht als producent van automatendraaibanken en meerspindelboor- en tapmachines. Door onder andere een verregaande samenwerking met het Japanse Hitachi Seiki en Kyriu Seiki, waarbij machines voor deze merken door Tongtai zijn gebouwd, is het programma aan CNC-machines in de loop der jaren sterk uitgebreid. Het hoofdkantoor van Tongtai staat in Kaohsiung in het zuiden van Taiwan en beschikt over in totaal een indrukwekkende 40.000 vierkante meter productiefaciliteiten. Om de Europese markt te ontwikkelen, is een aantal jaren geleden Topper Europe opgericht. De video hieronder geeft een indruk van Tongtai:

 

 

Overnames

De groei van de Tongtai Group is ook gerealiseerd door een aantal overnames. Zo heeft Tongtai in 2004 Honor Seiki overgenomen. Een fabrikant van middelgrote tot grote (tot 6,5m) CNC verticale en carrouseldraaibanken. In 2005 is APEC overgenomen, dat grote (vijfassige) gantry-type-freesmachines met lineaire motoren maakt voor onder andere het vervaardigen van grote matrijzen en vliegtuigonderdelen. De meest recente overname is in 2010 van Quicktech, dat bekend is van de productie van compacte hogesnelheids-CNC-draaibanken.

 

Benelux

Om het leveringsprogramma van Laagland uit te breiden, is de handelstak Tongtai-Topper Benelux gestart. Tijdens de EMO in Hannover is er daarvoor een overeenkomst gesloten met de Tongtai Group uit Taiwan om het gehele leveringsprogramma exclusief te vertegenwoordigen in de Benelux. De afgelopen jaren zijn er al een flink aantal Tongtai en Honor machines in de Benelux verkocht onder de naam Topper. Tongtai Topper kan op deze basis verder bouwen.

 

Lees hier meer:

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven