Toename aantal vacatures metalektro • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Toename aantal vacatures metalektro

De werkgelegenheid in de Metalektro groeit. De effecten van de crisis nemen nu duidelijk af, getuige het grotere aantal vacatures. Ook zijn de bedrijven positiever over het komende jaar dan in de voorgaande metingen. Zo blijkt uit de uitkomsten van de Arbeidsmarktmonitor van A+O Metalektro

Sinds de zomer van 2010 is de meerderheid van de bedrijven hun personeelsbestand aan het uitbreiden. De positieve signalen over de werkgelegenheidsontwikkeling op de arbeidsmarkt zijn ook terug te vinden in de andere elementen van de Arbeidsmarktmonitor. Zo zijn er minder bedrijven met krimpende werkgelegenheid, is er meer instroom en blijft de uitstroom stabiel. Het aantal vacatures en het aandeel bedrijven met openstaande vacatures neemt toe. De meeste vacatures zijn ontstaan door een toename van het werk. Daarnaast zijn vacatures ontstaan uit een vervangingsvraag, omdat personeel met pensioen gaat.

 

Innovaties

Het aandeel bedrijven met technologische innovaties blijkt in 2010 lager dan in 2009, maar zal in 2011 weer stijgen, is de voorspelling. In 2010 hebben de bedrijven zich vooral gericht op het verbeteren van bestaande producten en het verbeteren van productieprocessen. Op het gebied van procesinnovaties waren de metalektrobedrijven in 2010 wel actiever: ongeveer de helft van de bedrijven heeft de gebruikte productieprocessen sterk verbeterd en ongeveer een derde een volledig nieuw productieproces geïntroduceerd. Het uitbesteden van activiteiten, vooral naar het buitenland, stagneert.

 

Personeelsbeleid

Speerpunten van het toekomstig personeelsbeleid zijn: bevorderen van de inzetbaarheid, het verminderen van verzuim en leeftijdsbewust personeelsbeleid. In de komende jaren verwachten bedrijven hun personeelsbestand kwalitatief op te waarderen. Hoger geschoold personeel is gewenst om de noodzakelijke technische en sociale innovaties in de bedrijven door te kunnen voeren. In de komende twee jaar verwacht 43% van de bedrijven een toename van het aandeel hbo’ers, 55% een gelijkblijvend aantal en maar 2% een afname van het aantal werknemers op hbo-niveau.

 

Opleidingsinspanningen

De gemiddelde opleidingskosten per werknemer zijn verder gestegen: van 1170 euro in 2009 naar 1510 euro in 2010. 57% van de vaste werknemers, 24% van de tijdelijke werknemers en 10% van de uitzendkrachten, volgde in 2010 één of meer trainingen. De opleidingen voor vaktechnische vaardigheden blijven de belangrijkste. Daarnaast worden cursussen met ‘softskills’, zoals leidinggeven, communicatieve vaardigheden, veilig gedrag, procesgericht werken en werken in teamverband veel gevolgd. In de toekomst denken bedrijven meer aandacht te besteden aan cursussen probleemoplossend vermogen, omgaan met verandering en commerciële vaardigheden.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven