Toeleveranciers zien economische opleving aan vooravond ESEF 2006 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Toeleveranciers zien economische opleving aan vooravond ESEF 2006

De naderende ESEF 2006 vormt een mooi ijkmoment om, in kort bestek, de stemming onder onze toeleveranciers te peilen. De prijsdruk, de opkomst van China, de trend om op hoger niveau in te kopen, Nederlandse OEM’ers die marktaandeel verliezen: zomaar een aantal uitdagingen die om een antwoord vragen. Ook in 2006 blijft er voldoende werk aan de winkel.

Over een ding zijn alle vier gepolste toeleveranciers het in ieder geval roerend eens: na jaren van tegenwind belooft 2006 eindelijk weer een economische opleving in petto te hebben. “We zien dat onze klanten weer bezig zijn met nieuwe projecten. Er worden weer nieuwe producten in de markt gezet”, blikt Henk van Vlastuin vooruit, directeur van Vlastuin Group in Kesteren en tevens voorzitter van de Nevat. Soortgelijke geluiden vangt hij ook op bij andere Nevat-leden. Voor Van Vlastuin komt de ESEF op het juiste moment om de prille opleving een extra impuls te geven, hij hoopt op ‘een vliegwiel voor nieuwe business’.

Directeur Stan Oude Mulders van Norma in Hengelo ziet eveneens weer beweging in de markt. “Onze klanten investeren weer, dus dat is positief.” Directeur Richard Tijsseling van Stanstechniek Gaanderen ziet het ook ‘de goede kant opgaan’. Hij laat de ESEF2006 overigens als exposant aan zich voorbijgaan. “Ik geloof meer in het gericht uitnodigen van potentiële klanten naar Gaanderen dan af te wachten wat zich toevallig aandient op een beurs”, luidt zijn argumentatie. Bij Meijer Plaatbewerking in St. Jacobiparochi zag men ondanks de gure economische wind de omzet de afgelopen drie jaren toch nog met 50 procent groeien, meldt commercieel directeur Geert Bloemhof. “Omdat we onze organisatie en technologie goed op orde hebben en dat ook waarmaken in de markt”.  Binnenkort n Metaal Magazine meer meningen van Henk van Vlastuin, Stan Oude Mulders, Richard Tijsseling en Geert Bloemhof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven