Toeleveranciers met vertrouwen naar ESEF • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Toeleveranciers met vertrouwen naar ESEF

Het zijn turbulente tijden. Een bescheiden rondvraag onder toeleveranciers aan de vooravond van ESEF 2012 leert dat de huidige crisis niet ongemerkt voorbij gaat, al lijkt de storm aanmerkelijk minder guur dan in 2008/2009. Wat meningen verzameld bij toeleveranciers.

“De eerste helft van 2011 was hartstikke goed, maar na de zomer zakte alles ineen”, zo vat directeur Foppe Atema van Goma de algemene teneur samen. De plaatwerkspecialist uit Hengelo had zelfs uitbreidingsplannen, maar die zijn maar even in de ijskast gezet.

 

Voor directeur Frans van Hoof van de Van Hoof Groep in Asten begon de terugval zich afgelopen september af te tekenen. “Zeker in de plaatbewerking en de interieurbouw is een vertraging merkbaar, de machinebouw doet het wat beter en bij aandrijfcomponenten merken we het minst.” 

 

 “We merken wel wat van een crisis, maar anderzijds ook weer niet”, zegt directeur Eelco Osse van grootverspaner Boessenkool in Almelo  enigszins cryptisch. Het komt erop neer dat in sommige sectoren sprake is van minder werk en meer prijsdruk, maar dat met name de energie- en de onderzoekswereld nog steeds groeien.

 

 “We groeien nog en zoeken nog steeds nieuwe vakmensen”, zegt ook directeur Ronals Koot van fijnmechanisch specialist Boers & Co in Schiedam al geeft hij toe dat dit vooral te danken is aan enkele grote projecten die eerder zijn binnengehaald. “We merken wel dat het aantal aanvragen sinds oktober terugloopt.” 

 

Het meest optimistisch is sales manager Berrie van de Burgt van Vovu in Uden “We merken niets van een crisis”, stelt hij eenvoudig vast. “Het afgelopen jaar was het beste ooit voor ons.” Volgens hem lijkt er sprake van een selffulfilling prophecy waarbij de media iedereen een crisis aanpraten, terwijl de praktijk eigenlijk helemaal niet zo somber is.

 

In een artikel in het komend nummer van Metaal Magazine laten we Atema, Van Hoof, Osse, Koot en Van de Burgt uitgebreid aan het woord. Kijk hier voor een aanbieding op een abonnement op Metaal Magazine.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven