Nieuws

TIV vakbeurs maakindustrie

Technische Industriële Vakbeurs (TIV) wordt op 19, 20 en 21 september 2017 gehouden in Evenementenhal Hardenberg. Het is volgens de organisatoren dé vakbeurs voor de maakindustrie. Zo’n 225 bedrijven exposeren op het gebied van grondstoffen en materialen, industriële toelevering, industriële automatisering, industriële productietechnieken, digitalisering, aandrijf- en besturingstechnieken en personeel & organisatie.

De hogescholen Windesheim, Stenden en Saxion verbinden zich dit jaar aan TIV. Ze presenteren op de beurs Green PAC en TechForFuture. Green PAC is een initiatief van Windesheim en Stenden Hogeschool en wordt gezien als de kenniskatalysator in de chemische- en kunststofindustrie. TechForFuture werkt samen met hightech bedrijven die hun kennis op High Tech Systemen en Materialen willen ontwikkelen en is een initiatief van Windesheim en Saxion Hogeschool.

3DPrintEU

Green PAC fis verder ounding partner van 3DPrintEU (het event van Noord-Nederland op het gebied van 3D-printen en -scannen). Door deze samenwerking verhuist 3DPrintEU ook naar TIV. Het is de vijfde editie van dit event, maar nog nooit eerder werd het gehouden op TIV. Op 20 september (beursdag 2) is er een gevarieerd programma aan lezingen en workshops. Hoofdthema van deze editie is Industrial printing.

Cadac Experience

De samenwerking met de Cadac Group zorgt voor meer beleving op de beursvloer. Cadac Group presenteert op TIV een Experience waar de bezoeker hands-on aan de slag kan met een proces van design, engineering, productie en assemblage. Aan de hand van een leuke gadget worden geïnteresseerden tijdens de Cadac Experience meegenomen in The Future of Making Things.

Kennisprogramma

Mechatronica & Machinebouw organiseert een volledig kennisprogramma. Thema’s als Smart Industry, Food Industry en Artificial Intelligence worden uitgebreid besproken. Ook de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) organiseert tijdens TIV een kennisprogramma gericht op Food Industry en Smart Industry. Diverse gerenommeerde sprekers hebben zich aangesloten bij het kennisprogramma van de NVDO.

Matchmaking event

De samenwerking met Kamer van Koophandel en Enterprise Europe Network biedt kansen om (inter)nationale contacten te leggen en te netwerken. Op 20 en 21 september vindt het B2B Matchmaking event plaats in hal 5. Zo komt de bezoeker in contact met (inter)nationale bedrijven, onderzoekers en andere potentiële klanten uit Europa die geïnteresseerd zijn in projectontwikkeling, uitbreiden van hun netwerk en business development.

Empack Relatiedagen

TIV wordt in 2017 gecombineerd met ‘Empack Relatiedagen’ van beursorganisator Easyfairs. Deze nieuwe variant van het Empack-concept wordt gehouden op 20 en 21 september in Evenementenhal Hardenberg. Dit regionale verpakkingsevent voor de Noord- en Oost-Nederlandse verpakkingsindustrie focust zich op netwerken en relatiebeheer. Met één ticket zijn beide beurzen te bezoeken. Zowel TIV als Empack openen de deuren van 13 tot 21 uur.

Bekijk het volledige programma

(Gratis) tickets aanvragen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven