Nieuws

TIV: bijna 8.000 bezoekers

Het kennisprogramma tijdens TIV (foto: Evenementenhal).

TIV in Hardenberg heeft dit jaar 7.981 bezoekers getrokken. Vorig jaar passeerden nog 8.925 bezoekers de toegangspoortjes van de driedaagse vakbeurs. Toch prezen exposanten de kwaliteit van de bezoekers. Ze gaven aan achter het concept te staan. Zo’n 25 procent van de exposanten heeft nu al toegezegd volgend jaar weer deel te nemen.

“Ondanks dat het bezoekersaantal iets lager was, hebben de exposanten meer leads gegenereerd met bestaande maar ook met veel nieuwe contacten”, blikt organisator Gertjan Lammers terug. “Na 2016 was meer dan ooit duidelijk dat TIV een nieuwe impuls nodig had. Zo gaf 40% van de bezoekers aan TIV te bezoeken om ‘kennis te vergaren’.”

‘Positief kantelpunt’

De beurs vernieuwde met meer productaanbod, kennisaanbod vanuit brancheverenigingen en hogescholen en meer nieuwe dan oud-exposanten. Daarnaast kwam de focus wat meer op food en smart industry. “Deze 19e editie lijkt na zes jaar daling een positief kantelpunt geweest te zijn”, aldus Lammers. TIV werd op de tweede en derde beursdag voor het eerst gecombineerd met Empack Relatiedagen van moederorganisatie Easyfairs. Naast ruim 250 exposanten en bijna 8.000 vakprofessionals maakten meer dan 50 gastsprekers hun opwachting tijdens TIV 2017. Ze verzorgden interactieve seminars en informatieve lezingen.

Volgende editie jubileum

Het kennisprogramma krijgt in 2018 een vervolg, en wordt mogelijk nog verder uitgebreid. Lammers: “Er lijkt een goede basis te zijn gelegd voor de toekomst.” TIV viert in 2018 op 18, 19 en 20 september haar twintigste editie. De eerste conceptplannen van deze jubileumeditie worden in de komende periode uitgewerkt en bekendgemaakt.

Meer info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven