Nieuws

Tijdreis bij Studer

Tijdens de Studer Motion Meeting in Thun (CH), eind januari, werd één ding duidelijk. Ook Studer heeft, net als veel ander machinebouwers, in 2009 veel minder machines verkocht. Desondanks bleef het bedrijf zwarte cijfers schrijven, mede dankzij forse kostenbesparingen. En wat de toekomst betreft, diverse innovaties zijn in ontwikkeling en worden waarschijnlijk vanaf 2011 in nieuwe machines toegepast.

Tijdens de Studer Motion Meeting vonden er rondleidingen plaats door het nieuwe logistieke centrum en door de vernieuwde montage. Alle journalisten, vertegenwoordigingen en andere aanwezigen maakten een soort tijdreis. Er was onder meer een ruimte ingericht waar een Studer RHU uit 1974 naast een Golf type I eveneens uit 1974 stond en de nieuwste versie van de Studer S33 naast de nieuwste Golf van het type VI uit 2009.

 

Nieuwe S33

De nieuwste versie van de S33 beschikt standaard over frequentie geregelde aandrijvingen. Hiermee kan de slijpsnelheid traploos en optimaal ingesteld worden voor het te slijpen product. Nieuw is de universele slijpkop met twee buitenslijpschijven en een binnenslijpspindel. Beide buitenslijpschijven zijn rechts geplaatst en hebben een diameter van 500 mm x 63 mm respectievelijk 500 mm bij 80/110 mm (vorm 5).

 

Studer S33 slijpkop

De nieuwe universele kop van de S33 is handmatig op 2.5° te positioneren of met een automatische B-as in stappen van 1° dankzij hirthvertanding (foto: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s zie de fotoreportage)

 

Fritz Studer AG, in de Benelux vertegenwoordigd door De Ridder THO in Nederland en De Ridder TDR in Belgie en Luxemburg, zit niet stil. De afgelopen drie jaar heeft het bedrijf ruim 20 miljoen Zwitserse Franken (zo’n 13,6 miljoen euro) geïnvesteerd. “Dit zijn de grootste investeringen van Studer van de afgelopen 10 jaar,” verduidelijkt Fred Gaegauf, algemeen directeur van Fritz Studer AG. “In 2008 is de fabriek geoptimaliseerd qua productiestromen, is er een nieuw magazijn en moderne logistiek in bedrijf genomen en eind 2009 is de nieuwe montagehal geopend. Op ruim 2.000 m2 monteren we hier de standaard en klantspecifieke machines.”

 

Innovaties

Studer heeft een naam hoog te houden en wordt, volgens Studer zelf, gezien als benchmark op het gebied van slijpen. “Je kunt alleen benchmark blijven, door te blijven investeren,” merkt Gaegauf op. “Ultrasoon ondersteund slijpen, dressen met behulp van vonkerosie, harddraaien en -slijpen, bewerken van lange en slanke werkstukken, speciale aandrijf- en geleidingstechniek en eenvoudige machineconcepten zijn een aantal van onze belangrijkste innovaties voor de komende jaren.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven