Tiende editie Vision & Robotics • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Tiende editie Vision & Robotics

Op woensdag 25 en donderdag 26 mei organiseert het Mikrocentrum in Koningshof te Veldhoven de tiende editie van Vision & Robotics. Dit jubileumjaar zullen niet alleen de vertrouwde vision en robotica onderwerpen de revue passeren, ook zal er een podium zijn voor aanverwante automatiseringsoplossingen. Door de toevoeging van technologie als aandrijvingen, sensoren en grijpers, wordt de bezoeker een compleet pallet voorgeschoteld. Ook aan taart zal het in dit bijzondere jaar niet ontbreken.

Vision en robotica staan zelden op zichzelf en maken deel uit van een geïntegreerde oplossing. Zo is voor handling applicaties de grijper een onmisbaar verlengstuk van de robot en komen ook combinaties met andere typen sensoren en hoogwaardige aandrijvingen veelvuldig voor. Dit is de reden dat Mikrocentrum heeft besloten om het evenement uit te breiden met een deel ‘Automation Solutions’.

 

Kansen

Dat er vele mooie kansen voor de industrie in het verschiet  liggen blijkt niet alleen uit de slimme oplossingen die de diverse standhouders op de beursvloer zullen tonen. Ook het congres biedt ruimte aan enkele inspirerende lezingen, die de bezoeker nieuwe ideeën aan de hand doen. Zowel tot de verbeelding sprekende voorbeelden uit de voedselverwerkende industrie, de farma, de metaal als de logistiek komen uitgebreid aan bod. Zelfs de normaal zeer gesloten tabaksindustrie is dit jaar vertegenwoordigd.

 

Vision & robots 2011 in Veldhoven

In de metaal zijn al veel geïntegreerde oplossingen voorhanden, zoals bij deze slijpcel (foto: Paul Quaedvlieg)

 

Toekomst

Vision & Robotics zou Vision & Robotics niet zijn als er geen beroep wordt gedaan op de diverse kennisinstellingen die Nederland en België rijk zijn. Wat ligt er voor morgen in het verschiet? Van De Ven stelt dat juist vandaag veel meer mogelijk is dan menigeen vermoedt. “Voor een toelichting op de ‘nieuwe’ robotica – denk hierbij aan care- en curesystemen, maar ook aan landbouwrobots en robots voor huishoudelijk gebruik – is RoboNed op de beursvloer en het congrespodium uitgenodigd. Zoals zij in een sectoroverstijgende roadmap zullen aantonen, is de toekomst niet morgen maar nu. Nieuwe concepten voor mens-robotinteractie zijn al voorhanden en ook het internet voor robots,  in de vorm van Robo Earth,  is in een vergevorderd stadium.

 

Daarnaast zijn de middelen en mogelijkheden van een ‘hippe’ visiontechnologie  als Augmented Reality inmiddels zo uitgebreid, dat de grootste beperking vooral de menselijke fantasie lijkt.” Van De Ven is ervan overtuigd dat de tijd meer dan ooit rijp is om over de traditionele schutting heen te kijken en in de volle breedte met de nieuwe mogelijkheden aan de slag te gaan. Tal van spraakmakende demo’s, waaronder een feestelijke taartgooi wedstrijd met een robot,  moeten hierbij helpen. “We hebben in Veldhoven vision,  robotica en automation solutions voor het eerst in al zijn facetten onder één dak. Een prima startpunt voor iedereen om oude barrières te slechten en te kiezen voor een frisse integrale blik.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven