Tien nominaties awards Techni-Show 2012 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Tien nominaties awards Techni-Show 2012

Tien inzendingen voor de awards van de Techni-Show 2012 zijn door de vakjury genomineerd voor een Techni-Show Innovatie Award 2012. De inzendingen zijn van Amada, Dymato, GF AgieCharmilles, Gibas, Nikon, Renishaw, Resato, Robomotive, Safan en Valk Welding. In totaal zijn meer dan 30 inzendingen door de jury beoordeeld.

De jury is tevreden over het niveau van de tien inzendingen die genomineerd zijn. Daarom is besloten om ook dit jaar ‘Platina’, ‘Goud’ en ‘Zilver’ toe te kennen. Deze laatste prijzen worden dinsdag 13 maart uitgereikt tijdens de eerste beursdag van de Techni-Show 2012. De tien nominaties zijn:

 

Zie de video:

 

 

Amada

Afkantpers HD-1003 ATC NT met automatische gereedschapswisselaar. Vanuit het CAD/CAM-programma worden machine en gereedschappen in één keer geprogrammeerd om de steltijden aan de afkantbank te minimaliseren.  

 

Dymato

De draadvonkmachine Mitsubishi NA1200 Essence met ‘Tubular Direct Drive’. Dit zijn directe as- aandrijvingen geïntegreerd in de machineconfiguratie op basis van buisvormige servomotoren.

 

GF AgieCharmilles

Bijzonder aan het bewerkingscentrum HSM 400 U LP is o.a. de optische camera om de gereedschappen met vol toerental te controleren, niet alleen op diameter en lengte, maar ook op vervuiling met spanen of emulsie.

 

Gibas,

Onderscheidend van het  bewerkingscentrum Fehlmann Picomax 56 TOP zijn de elektronische handwielen die het via ‘machining by wire’ mogelijk maken om op deze CNC-machine op een slimme manier handmatig te werken, ook in combinatie met de CNC-besturing .

 

Nikon

De digitale laserscanner LC15Dx voor contactloos meten is een opvallende laserscanner met een hoge resolutie die kan worden ingezet voor kwaliteitsinspectie en 3D reverse-engineering.

 

Renishaw

Kenmerkend voor de meetopstelling Equator is de parallelkinematische structuur. Dit is een nieuw meetalternatief die snel meten mogelijk maakt.

 

Resato

De ‘Bevelling Cutting Head’ voor waterstraalsnijden van Resato is een snijkop met een geïntegreerde hoogtesensor die vijfassig waterstraalsnijden mogelijk maakt met direct-aangedreven motoren.

 

Robomotive

De SDA 20 humanoïde robot van Yaskawa Motoman is een opvallende robot met twee armen die met behulp van 3D vision en slimme grijpers nieuwe mogelijkheden ontsluit voor het toepassen van industriële robots.

 

Safan

De  ‘operator hulp’ voor afkantwerkzaamheden is een opmerkelijke ondersteuning van Safan voor afkantbank-operators. Ondersteuning geschiedt door middel van projectering van instructies op bijvoorbeeld het plaatwerkstuk of een bril (‘augmented reality’)

 

Valk Welding

De  ‘3D Free Shape Welding Solution’ is een bijzondere automatiseringsoplossing van een 3D-lasproces waarvan de meeste vormen van het laswerkstuk maar éénmalig voorkomen.

 

Jury

De jury van deze editie, onder voorzitterschap van Reinold Tomberg, hoofdredacteur van Metaal Magazine, beoordeelde de producten op mate van innovatie, marktwaarde, business potentieel en functionaliteit. Uit de 36 inzendingen kwamen 10 genomineerden. De andere juryleden zijn: Franc Coenen (Made in Europe), Rolf Elling (Vraag en Aanbod), Marcel Groener (Norma), Bart Meijer (Saxion), Jan Retera (KMWE), Eduard Rutten (Metes), Frederik Tönis (Hankamp Gears) en Eric Weustink (MetaalNieuws).

 

 
Techni width =
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven