Ga naar hoofdinhoud

Thyssenkrupp Aerospace in Marokko operationeel

(Foto: Thyssenkrupp Materials Services GmbH.)

Thyssenkrupp Aerospace heeft het nieuwe metaalverwerkings- en logistieke centrum in het Marokkaanse Casablanca geheel in gebruik genomen. Met de eerste grote order voor de levering van bewerkte aluminium platen, is de locatie nu volledig operationeel.

“Dankzij onze onmiddellijke nabijheid hebben we de afstanden tot onze lokale klanten nu aanzienlijk bekort”, zegt Eric Cornilleau, managing director Thyssenkrupp Aerospace France.

Nabijheid

Nabijheid tot lokale partners is volgens Cornilleau vooral belangrijk voor aanvragen om op korte termijn te bezorgen. “Zo hoeven klanten niet langer vanuit hun eigen magazijnen te beleveren en krijgen ze hun benodigde materialen just-in-time bezorgd.”

Het nieuwe centrum ligt in de regio Ouled Salah, en is gebouwd tussen het centrum van Casablanca en de industriële zone bij het vliegveld.

Aluminium, staal en koper

Op 3.500 m2 (warehouse, productieruimte en kantoren) liggen onder meer materialen als aluminium, staal en koper opgeslagen in diverse vormen en legeringen.

In het pand worden ook materialen bewerkt. Er staan diverse machines die het materiaal exact volgens klantspecificaties kunnen snijden om het vervolgens just-in-time af te leveren bij de fabriek van de klant.

Relaties uitbouwen

Voorheen werden de klanten vanuit Thyssenkrupp in Frankrijk beleverd. Nu, met het nieuwe centrum in Marokko, kunnen de relaties met de bedrijven in de regio verder worden uitgebouwd.

Thyssenkrupp Aerospace is wereldwijd leverancier van materialen, supply chain-oplossingen en metaalbewerkingsdiensten voor de lucht- en ruimtevaartindustrie. Het bedrijf heeft een wereldwijd netwerk van 44 locaties met meer dan 2.000 werknemers in ruim 20 landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven